Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai édes rizsgombóc

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1 bögre kókusztej
  • kókuszreszelék
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • puding (kész vagy főzött)

Elkészítés

Elkészítés: 1. A rizslisztből és a kókusztejből lágy gyurmaszerű tésztát gyúrunk.

2. A tölteléknek való pudingot már korábban kis gombócokban (kiskanállal egy tányérra púpozva) megfagyasztottuk, most a tésztába csomagoljuk, olajos kézzel 5-6 cm átmérőjű gombócokat formázunk.

3. Lobogó vízben kifőzzük, közben a töltelék is megpuhul, átmelegszik.

4. Kókuszreszelékbe forgatjuk, kissé kiolajozott tálra tesszük. Ha összeérnek a gombócok, vagy nem olajos a tál, nem fogjuk tudni róla egészben leszedni a gombócokat.

Gyümölcstöltelékkel is készíthető.

Megjegyzés

Lefegyasztható, mikróban jól melegíthető. Desszertnek elég 2 gombóc személyenként, mert nagyon laktató. Gluténmentes. - hagidora

Ezek is érdekelhetnek

Friss