Keress receptre vagy hozzávalóra

Thai csirkemell teás pácban

Hozzávalók

  • 1 tasak rooibos tea
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citromfűszár
  • 1 db gyömbér (kb. 5 cm)
  • 1 ek folyékony méz
  • 3 ek halszósz
  • 2 ek száraz sherry
  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg ázsiai tojásos tészta
  • 2 ek napraforgóolaj (+ a serpenyőbe)
  • 1 csomag (50 dkg) wok zöldségkeverék (gyorsfagyasztott)
  • 1 ág koriander

Elkészítés

    1. Apáchoz a filtertasakot 1,5 dl vízzel leforrázzuk, és hagyjuk állni kb. 6 percig. Ezután kiemeljük, és a teát hűlni hagyjuk.
    2. A citromfűszárat vékonyan felkarikázzuk, a meghámozott gyömbért finomra vágjuk. A marinádhoz a teát összekeverjük a fokhagymával, a citromfűvel, a mézzel, a halszósszal és a sherryvel. A megmosott, leszárított csirkemellfiléket egy tálban megöntözzük a marináddal, és letakarva a hűtőben pácoljuk egy éjszakán át.
    3. Másnap a kínai tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy felforrósított wokba vagy mély serpenyőbe kevés olajat öntünk. Felengedés nélkül rádobjuk a fagyasztott zöldséget, és gyakori kevergetés mellett jól átsütjük kb. 5 perc alatt. A tésztát is a serpenyőbe tesszük, és melegen tartjuk.
    4. Tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 1-2 ek olajat, és a pácból kiemelt csirkemellfiléket hirtelen körbepirítjuk, majd fedő alatt lassú tűzön készre sütjük kb. 15 perc alatt. Közben apránként rálocsoljuk a pác felét. Végül a húst alufóliába csomagolva pihentetjük 5 percig.
    5. A zöldséget és a tésztát megöntözzük a maradék páclével. Állandó keverés közben felmelegítjük, majd megsózzuk.
    6. Az alufóliából kicsomagolt húst ferdén felszeleteljük, és a zöldséggel, valamint a tésztával együtt, adagonként tányérokra rendezzük. Korianderrel díszítve tálaljuk. 

    Tudnivalók a rooibos teáról >>> 

Ázsiai élelmiszerboltban vásárolhatsz sült tésztához való tojásos tésztát, de használhatsz hosszú metéltet vagy vékony spagettit is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin