Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Thai kesudiós csirke rizzsel

default user icon

Hozzávalók

  • 40-50 dkg csirkemell
  • 1 ek étolaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ujjnyi gyömbér (lehet 1 kávéskanál őrölt is)
  • 30 dkg zöldség (bambuszrügy, sárgarépa, paprika, brokkoli, ami éppen akad)
  • 20 dkg kesudió
  • 4 dl kókusztej
  • 1 ek sima mogyoróvaj
  • 1 ek piros curry paszta

Elkészítés

    1.

    A csirkét megmossuk, felkockázzuk, majd leöntjük a szójaszósszal (ha fontos a látvány, a sötéttel jobban néz ki az étel), 1 evőkanál étolajjal, és hozzáreszeljük a gyömbért. Félretesszük egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

    2.

    A zöldségeket feldaraboljuk (kb. 4-5 maréknyi legyen). Egy wokban kicsi olajjal megpirítjuk a csirkét. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.

    3.

    A mogyoróvajat és a curry pasztát összeolvasztjuk a serpenyőben (vigyázat, hamar megég, ha nagy a serpenyő, hozzá lehet tenni egy kis kókusztejet). Ha egynemű, hozzáöntjük a kókusztejet. A pirított csirkét meg a zöldséget visszatesszük bele, és hozzátesszük a kesudiót. Kb. 15 percig lefedve lassú tűzön főzzük. Akkor jó, ha a zöldség ropogós marad, a csirke pedig puha lesz. Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Csípős lesz a curry paszta miatt, ennek mennyisége csökkenthető, ha enyhébb ízt szeretnénk.

A fenti mennyiség kb. 4 normál adag, ha nagyétkűek is vannak, a mennyiséget is növelni kell.

TicTac78
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin