Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai kesudiós csirke rizzsel

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A csirkét megmossuk, felkockázzuk, majd leöntjük a szójaszósszal (ha fontos a látvány, a sötéttel jobban néz ki az étel), 1 evőkanál étolajjal, és hozzáreszeljük a gyömbért. Félretesszük egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

2.

A zöldségeket feldaraboljuk (kb. 4-5 maréknyi legyen). Egy wokban kicsi olajjal megpirítjuk a csirkét. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.

3.

A mogyoróvajat és a curry pasztát összeolvasztjuk a serpenyőben (vigyázat, hamar megég, ha nagy a serpenyő, hozzá lehet tenni egy kis kókusztejet). Ha egynemű, hozzáöntjük a kókusztejet. A pirított csirkét meg a zöldséget visszatesszük bele, és hozzátesszük a kesudiót. Kb. 15 percig lefedve lassú tűzön főzzük. Akkor jó, ha a zöldség ropogós marad, a csirke pedig puha lesz. Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Csípős lesz a curry paszta miatt, ennek mennyisége csökkenthető, ha enyhébb ízt szeretnénk.

A fenti mennyiség kb. 4 normál adag, ha nagyétkűek is vannak, a mennyiséget is növelni kell.
- TicTac78

Ezek is érdekelhetnek

Friss