Thai csirke pirított zöldségekkel és tésztával

Hozzávalók

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 40 dkg mirelit thai zöldségkeverék
  • 2 kávés kanál wok fűszerkeverék
  • 1 csipet curry
  • víz
  • olaj
  • 50 dkg tészta

Elkészítés

    1. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd, ha kifehéredett, hozzáadjuk a thai zöldségkeveréket, és kb. három percig pároljuk.
    2. Ezután megszórjuk a wok fűszerkeverékkel és a curryvel, majd felöntjük 1-2 dl vízzel és készre főzzük.
    3. Időközben elkészítjük a pirított tésztát: a tésztát kevés olajon, egy teflon- vagy kerámiabevonatos edényben, alacsony lángon barnára pirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és sóval ízesítjük. A pirított tészta főzésénél arra figyeljünk oda, hogy mindig csak annyi vizet adjunk a tésztához, amennyit felvesz a tészta, ne maradjon felesleg. (Úgy késztjük, mint a párolt rizst)
    4. Tálaláskor a tésztára halmozzuk a zöldséges húst.

Megjegyzés

Tészta és hús különleges fűszerezéssel.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin