Thai banános palacsinta, avagy roti

Hozzávalók

  • 2 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • ½ bögre víz
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál sűrített tej
  • 1 evőkanál cukor
  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál vaj, olvasztva
  • 1 kisebb banán (vagy más töltelék)
  • repceolaj a kenéshez
  • margarin a sütéshez

Elkészítés

    1. Öntsük össze egy tálba a vizet, a tojást, a sűrített tejet, a cukrot és a sót. Keverjük el alaposan, tegyük félre.
    2. Szitáljuk át a lisztet egy nagy tálba, majd csináljunk egy kis mélyedést a közepén. Öntsük bele a tojásos-sűrített tejes masszát, és keverjük össze jó alaposan. Adjuk hozzá az olvasztott vajat.
    3. Gyúrjuk össze, és amíg nem kapunk szép, sima tésztát. Kenjük be a tésztát olajjal - repceolajat ajánlunk, de étolaj is megteszi -, és hagyjuk 30 percig állni.
    4. Liszetezett deszkán gyúrjuk át még egyszer a tésztát, majd osszuk 8 felé, formáljunk belőlük cipót, és majd kenjük be mindegyiket olajjal.
    5. Nyújtsuk ki az egyik cipót sodrófával, vágjunk bele a szélétől a közepéig, majd tekerjük fel, és gyúrjuk össze újra. Ezt ismételjük meg néhányszor, mindegyik cipóval Ettől lesz jó levegős a tészta.
    6. Végül nyújtsuk ki a tésztagolyócskát egy nagyon vékony körré, kenjük be még egy kis olajjal. Egy palacsintasütőben vajat olvasztunk, és a legmagasabb fokozaton megsütjük a lepényt, mint a palacsintát.
    7. Ha kisült, tegyük alepény közepére a felszeletelt banánt, vagy más tölteléket. Hajtsuk négybe,  majd fordítsuk meg, és süssük még 30-60 másodpercig.
    8. Tegyünk a tetejére porcukrot, vagy akár sűrített tejet.

      Jó évágyat!

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin