Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai banános palacsinta, avagy roti

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük össze egy tálba a vizet, a tojást, a sűrített tejet, a cukrot és a sót. Keverjük el alaposan, tegyük félre.
  2. Szitáljuk át a lisztet egy nagy tálba, majd csináljunk egy kis mélyedést a közepén. Öntsük bele a tojásos-sűrített tejes masszát, és keverjük össze jó alaposan. Adjuk hozzá az olvasztott vajat.
  3. Gyúrjuk össze, és amíg nem kapunk szép, sima tésztát. Kenjük be a tésztát olajjal - repceolajat ajánlunk, de étolaj is megteszi -, és hagyjuk 30 percig állni.
  4. Liszetezett deszkán gyúrjuk át még egyszer a tésztát, majd osszuk 8 felé, formáljunk belőlük cipót, és majd kenjük be mindegyiket olajjal.
  5. Nyújtsuk ki az egyik cipót sodrófával, vágjunk bele a szélétől a közepéig, majd tekerjük fel, és gyúrjuk össze újra. Ezt ismételjük meg néhányszor, mindegyik cipóval Ettől lesz jó levegős a tészta.
  6. Végül nyújtsuk ki a tésztagolyócskát egy nagyon vékony körré, kenjük be még egy kis olajjal. Egy palacsintasütőben vajat olvasztunk, és a legmagasabb fokozaton megsütjük a lepényt, mint a palacsintát.
  7. Ha kisült, tegyük alepény közepére a felszeletelt banánt, vagy más tölteléket. Hajtsuk négybe,  majd fordítsuk meg, és süssük még 30-60 másodpercig.
  8. Tegyünk a tetejére porcukrot, vagy akár sűrített tejet.

    Jó évágyat!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss