Elkészítés: A diót, lisztet, porcukrot, margarint és a rumot összegyúrjuk. (Nehezen áll össze !!!) Legalább egy órára tegyük hűtőbe.
2 részre osztjuk, majd a zsírpapírra nyújtjuk úgy, hogy legalább 2 cm maradjon körben üresen. (A nyújtás leginkább kézzel sikerülhet, vagy igen gyorsan kell dolgozni.)
160-170 fokra előmelegített sütőben, tepsi hátulján vagy keret nélküli sütőlemezen sütjük (vigyázat, nagyon könnyen megég!). Sütés közben felpuffad, kicsit szétfut, mikor a készhez közeledik, lelappad.
Az alsó lapot még forrón a zsírpapírral együtt lehúzzuk deszkára, és míg a második lap sül, megkenjük a savanykás lekvárral. Ha a második lap megsült, hagyjuk kihűlni, majd alávágva leválasztjuk a zsírpapírról, két vastag hosszú késsel alányúlunk, és rátesszük a lekvárral megkent lapra.
Ezután a mázhoz megolvasztjuk kevés vízzel a kristálycukrot, beletesszük a kakaót, és egy picike margarint, rákenjük a tésztára, és kb. 12 óráig hűvös helyen tartjuk, majd felvágjuk kockákra.