Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszteltük: ezt vedd, ha nincs időd gyümölcskenyeret sütni!

Minden cég életében egyszer eljön a pillanat, amikor úgy érzi, hogy munkavállalói számára az ádáz éves munkát meg kell hálálni egy remek panettone formájában. Ennek eredményességét ne firtassuk a héten, inkább azt néztük, hogy ha önszántunkból vennénk ilyen édességet, akkor melyikkel járunk a legjobban.

Átpörgettük a nagyobb boltokat és begyűjtöttünk 5 különböző terméket. Ezek klasszikus ízzel bírnak, azaz mazsola és narancs főleg, ami a tésztába kerül. Milánóból indult a recept, ami azóta behálózta az egész világot és főleg karácsony környékén veszik az emberek.

Monarc

Kitörő örömmel fogadtuk, hogy az Aldi érzi, hogy ebből nem csak a kiló környéki méretekkel lenne jó foglalkozni, hanem akár apró 100 grammos kiszereléssel is van értelme. Megkóstoljuk, aztán ha jó veszünk többet, teljesen élhető elképzelés. Illata kellemesen édes, és ránézésre is remekül egyben van. Kóstolva picit szárazkás, de marad cserébe az édes ízvilág. Extra adag cukor jut szervezetünkbe, amikor elkapjuk a gyümölcsöket. Széle kicsit kérges, de semmi kenyérre hajazó élmény nincs, csak egy lélektani határ szinte.

Adatok: 100 gramm, 399 Ft

Fontana

Ahogy levetkeztetjük a papír bundájából már szitkozódunk egy sort, mert veszettül sokat leránt a papír magával. Illatában egyáltalán nem érzünk édességet, ami kicsit döbbenetes. Alja rendesen fekete, ez picit megégett az üzemben. Ízében a tészta nem nyújt sok édességet, ezt a feladatot a gyümölcsök látják el. Állagra szárazabb, mint az előző, de ez már sajnos az elviselő szinten túl fojtogat minket.

Adatok: 500 gramm, 1099 Ft

Tesco

Szép masnis doboza van ennek is, de ami sokkal érdekesebb benne, hogy egyedi illata van. Amikor hirtelen kibontjuk és megszagoljuk, akkor a tökéletes alkoholos ablaktisztító aromáját véljük felfedezni orrunkban. Értetlenül pislogunk, de imádjuk, legalább extrém. Ahogy megkóstoljuk, ennek a rémálomnak vége és sokkal pozitívabb élményt nyújt. Nem száraz, nem túl édes, pont jó. A gyümölcsök lédúsabbak, amennyire ilyen formában persze azok lehetnek, de jók. Közepesen édes az egész, pont jól kezelhető. A legnagyobb bajunk a sütőpapírral van, ami a tömeg kb. 10%-át azonnal magával rántja, arról meg azért mégse nyalogathatjuk le a vendégekkel a falatot.

Adatok: 900 gramm, 1599 Ft

Spar

DESPAR, de valahogy jutott kis hazánkba is belőle. Szuperképessége ennek is van, ami nem más, mint a klón szerep. Pontosan ugyanaz a minta sütőpapíron, mint a Tesco esetében, illetve a hozzávalók grammosított mennyisége is azonos. Bíztunk benne, hogy ennek megillatozása után nem akarunk azonnal lemosni minden ablakot a házban, de nem. Ennek is megvan ez a tulajdonsága, sajnos. Minden másban is egyezik, szóval álmodjuk ide az előző pár sort.

 Adatok: 900 gramm, 1599 Ft

LIDL

Az olaszok adnak a megjelenésre és ez ennél remekül látszik. Letisztult, kicsit retro fém doboz, de mégis nagyon király. Semmi fölösleges csicsa, csak egy típusjelzés miszerint ebben a dobozban alapból nem hókifli lakozik, hanem panettone. Enyhén édes illat után, kapunk egy közepesen édes ízű tésztát, amiben a narancs inkább savanykás, mint édes. Ez furcsa, de szerethető tud lenni. A többi tökéletesen helyén van, ez egy nem túlzóan édes fajta.

Adatok: 750 gramm, 1990 Ft

Ítélet

Ötből is sikerült ikreket fogni, ilyen a mi szerencsénk az évvégén. Az egypetéjű sereg vitte a prímet, övüké az arany fej-fej mellett. A papírral viszont kezdeni kellene a gyárban, mert ez így lassan a napfényben elkövetett lopás szintje, annyit elvesztünk vele. Mögöttük a gigoló külsejű Lidl terméke, ami sokaknak pont szolidabb édessége miatt tetszett.

Amit egyedül nem ajánlunk a meghitt hangulathoz idén, az a Fontana, ami száraz, nem édes és még égett is alul. Ezek együtt nem a legjobb élményt nyújtják egy édesség esetében, így ha lehet inkább másikkal kísérletezzünk. Biztos vannak remek csokival és hasonlósággal töltött fajták is, de azokat talán majd csak jövőre vesszük górcső alá.

Tesco
Spar
Panettone - Lidl
Monarc
Fontana

TESZT! MOST KIDERÜLT, MELYIK KÓKUSZOS SZALONCUKOR A LEGJOBB >>> 

"INKÁBB MENJÜNK CUKRÁSZDÁBA" - BOLTI SOMLÓI GALUSKÁKAT TESZTELTÜNK >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss