Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztával sült zöldséges csirkemell

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 50 dkg brokkoli rózsáira szedve
  • 3 szál sárgarépa
  • 15 dkg húsos szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • majoranna
  • A besamelmártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • Valamint:
  • 30 dkg száraz tészta

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfilét felcsíkozom vagy felkockázom /kinek hogy tetszik/.

A hagymát durva kockára darabolom, és egy serpenyőben az olívaolajra dobom. Azonnal hozzáteszem a kockázott szalonnát és a karikára vágott sárgarépát. Sózom, borsozom, megszórom egy kis majorannával, majd kb. 5-6 perc pirítás után mehet rá a felkockázott csirkemellfilé és a zúzott fokhagyma. Egy pici vizet öntök alá, és kb. 15 percig lassú tűzön párolom.

Közben a rózsira szedett brokkolit sós vízben 10-15 percig előfőzöm.

Elkészítem a besamelt. Vajat hevítek egy lábasban, majd megszórom a liszttel, és 1-2 percig pirítom. Felöntöm a tejjel és a tejszínnel, fűszerezem fehérbossal és őrölt szerecsendióval. Mikor besűrűsödik, félrehúzom a tűzről.

Kivajazok egy tűzálló tálat, és beleszórom az aljára a száraztésztát. Ezután öntök rá egy kis besamelt, és jöhet a zöldséges csirkehúsos ragu. Szépen egyenletesen eligazítom, és a maradék besamellel leöntöm. Reszelek rá sajtot.

Beteszem a sütőbe. 180 fokon kb. 20-25 percet sütöm. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss