Előkészítés: Felteszünk forrni 4 liter vizet. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, a márványsajtot apróra-finomra morzsoljuk. A citromfűleveleket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit vékonyka csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A forrásban lévő vízhez 1 evőkanál sót adunk, beleszórjuk a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük. Leszűrjük, azonnal leöblítjük hideg vízzel, és lapos tálra-tálcára terítjük. Meglocsoljuk az olívaolajjal, összekeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A mártáshoz a sajtot összedolgozzuk az áttört fokhagymával, a tejszínnel, joghurttal, almaecettel, citromlével, a mézzel, ízlés szerint sóval és borssal, végül hozzáadjuk a felaprózott citromfűleveleket. A teljesen kihűlt tésztát lazán összekeverjük a paprikakockákkal, mélyebb tálba csúsztatjuk, tetejére szedjük a mártás felét, és a félretett citromfűlevéllel díszítjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze, a maradék mártást pedig külön tálkában kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre