Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tésztás paradicsomleves

default user icon

Hozzávalók

  • 0,4 dl olívaolaj
  • 30 dkg puha kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 db daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 1 db babérlevél
  • 12 dkg csavart tészta
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 10 dkg ricotta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • frissen őrölt bors
  • 1 csomag mozzarella

Elkészítés

    1. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a meghámozott kolbászt, és fakanállal kisebb darabokra törjük. 5 percig pirítjuk, leöntjük a felesleges zsiradékot, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és üvegesre sütjük.
    2. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és az oregánót, majd további 1 percig pirítjuk együtt. Belekeverjük a paradicsompürét, és 5 perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, az alaplevet, majd hozzáadjuk a babérlevelet. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és 30 percig főzzük a levest.
    3. Hozzáadjuk a tésztát, és közepes lángon főzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Eltávolítjuk a babérlevelet, a bazsalikomot a leveshez adjuk, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Kis tálkában összekeverjük a ricottát és a parmezánt, majd meghintjük kevés sóval és borssal.
    4. A fűszeres túrót tálkákba halmozzuk, kevés mozzarellát morzsolunk rá, rámerjük a forró levest, és tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin