Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tésztás omlett

default user icon
Tésztás omlett

Hozzávalók

  • 50 g száraztészta
  • 6 tojás
  • 60 ml tejszín
  • 1 maroknyi friss bazsalikomlevél
  • 1 kis köteg petrezselyemlevél
  • 75 g reszelt sajt
  • 25 g vaj
  • 15 ml olívaolaj
  • 1 db karikára vágott hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • salátalevelek a díszítéshez

Elkészítés

    A tésztát főzzük meg. A tojásokat habarjuk össze, adjuk hozzá a tejszínt, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a zöldfűszereket.

    A tojáshoz keverjük hozzá a reszelt sajt kétharmadát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A tésztát adjuk hozzá a tojásos masszához, és alaposan keverjük össze. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajjal elkevert vajat, tegyük bele a hagymát, majd kb. 5 perc alatt pároljuk puhára.

    Ha kész, öntsük a serpenyőbe a tojásos masszát is. Jól keverjük meg, majd közepes tűzön az omlett mindkét oldalát jól süssük át. Ha az omlett megszilárdult, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőben 190 °C-on süssük kb. 5 percig. Szeleteljük fel, és díszítsük salátalevelekkel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin