Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült sajtos virsli

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 dl tej vagy víz
  • bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál étolaj
  • kevés cukor
  • A töltelékhez:
  • virsli
  • sajt
  • A tetejére:
  • sajt

Elkészítés

Elkészítés: A langyos vízben vagy tejben kevés cukorral és étolajjal felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáöntjük a liszthez, és rugalmas, könnyen dolgozható tésztát készítünk.

Nem hagyjuk kelni, hanem egyből elkezdünk dolgozni vele. Kinyújtjuk 1/2 cm vastagságúra. Felosztjuk annyi egyenlő részre, ahány virslink van.

Majd ráhelyezzük a virslit és a sajtszeleteket vagy reszelt sajtot a tészta egyik végére, feltekerjük. Nem baj, ha esetleg kilóg a vége a virslinek, akkor csak arra kell odafigyelni, hogy a sajt ne folyjon ki.

Ezután sütőpapírral bélelt kiolajozott tepsibe tesszük őket úgy, hogy minimum ujjnyira legyenek egymástól. Megkenjük egy kis olajos tejjel és megszórjuk sajttal. Langyos helyen hagyjuk kelni kb. 30 percet.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Bármilyen sajtot lehet hozzá használni, ezért is nem írtam, hogy milyen sajt. Meg lehet szórni szezámmaggal sajt helyett, vagy bármi mással, ízléstől függ. :)

Köretnek bármilyen saláta adható, de magában is kitűnően fogyasztható. Nekünk ez egy gyors vacsi volt, és a család szereti.
- krisztin23

Ezek is érdekelhetnek

Friss