Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült sajtos paprika

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 színes húsú paprika
  • 10 ömlesztett, kenhető sajt (pl. Sport)
  • 6 dkg liszt + a forgatáshoz
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • A sütéshez:
  • bőven olaj
  • A körethez:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A paprikákat megmossuk, forró sütőben (esetleg grillezve), vagy gázláng fölött megsütjük, pár percre zacskóba tesszük, majd lehúzzuk a bőrüket. (Tehetjük 1-2 percre forró vízbe is, majd hidegbe.) A paprikákat négybe vágjuk, és eltávolítjuk a magjait.

Elkészítés: Mindegyik paprikaszeletre egy csík sajtot nyomunk, és feltekerjük. A lisztet simára keverjük a tojással, a tejjel, a reszelt sajttal, egy csipet sóval, és pici vízzel, sűrű tésztát kell kapnunk. A paprikadarabokat lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és a jól felforrósított olajban kisütjük. Amikor szép piros, konyhai törlőpapírra szedjük, leitatjuk és tálaljuk. A burgonyát megtisztítjuk, összetörjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, majd rátesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és jól összemelegítjük. Köretként tálaljuk a paprikafalatokhoz. Adhatunk mellé még párolt zöldségeket is.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 450 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss