Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült gombás fasírt

MME MME
5/5
120 perc
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a gombát, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd levesszük a tűzről. A darált húst összekeverjük az egyik tojással, sóval, borssal és a félretett gombával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, széleit lekenjük a másik, kissé felvert tojással. A tészta közepére egyenletesen elosztjuk a húst, és becsomagoljuk a tésztába. Úgy tesszük a tepsibe, hogy a hajtás alul legyen. Megkenjük a tetejét is tojással, és a sütőbe tesszük 10 percre. Ezután visszakapcsolunk 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), és még 30 percen át sütjük. A sütőből kivéve felszeleteljük, és tálaljuk. Kínálhatunk mellé mártást vagy salátát.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 785 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek