Keress receptre vagy hozzávalóra

Tésztában sült elzászi pecsenye

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéskaraj
  • őrölt bors
  • olaj
  • A káposztához
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg szalonna
  • 2 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • olaj
  • A tésztához
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 dkg cukor
  • 1 dkg só
  • 1-1,5 dl tej
  • kapor

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros tejben, majd egy nagy tálban gyúrjuk össze a tészta hozzávalóival, és letakarva, meleg helyen kelesszük meg.

    A szalonnát vágjuk csíkokra, a kolbászt karikákra, majd kevés olajban pirítsuk meg mindet. Rakjuk rá a káposztát, borsozzuk meg, sózzuk is, ha kell, és locsoljuk meg kevés borral. Fedjük le, pároljuk félig készre, és hagyjuk kihűlni.

    Fűszerezzük meg a húst, majd süssük meg kevés olajban, hogy kérget kapjon.

    A tésztát nyújtsuk ki, tegyük rá a káposztát, majd a húst, tekerjük fel, és úgy rakjuk sütőlapra, hogy az illesztés legyen alul. Felvert tojással kenjük meg, és 160 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin