Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült csülök

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előző nap a jól megmosott csülköt hideg vízben feltesszük főni. Mellédobhatunk 1 fej hagymát, egész borsot, babérlevelet. 2 óra alatt puhára főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Másnap kifejtjük a csükökből a csontot. A húst felszeleteljük kb. 1 ujjnyi vastag szeletekre. Összekeverjük a 2 fej felkarikázott hagymával, a reszelt sajttal és a mustárral. (Jobb, ha nagy lyukú reszelőn reszeljük a sajtot.) A kiengedett tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, a közepére halmozzuk a húst. Jó szorosan ráhajtjuk a tésztát. A tetejét megkenjük tojássárgával, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss