Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tészta tejszínes céklával és csirkemájjal

60 perc
mester
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A céklát enyhén sós vízben feltesszük főni, majd amikor már kellően megpuhult, akkor leszűrjük és langyosra hűtjük. Megpucoljuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Az olajat és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverjük, a nagyobb darabokra vágott csirkemájat beletesszük, és kb. 30 percig pácoljuk.

Egy serpenyőbe beleöntjük a bepácolt csirkemájat, majd lassú tűzön, kevergetve készre sütjük. Ezután kiszedjük az olajból, és a tálalásig melegen tartjuk.

A visszamaradt olajba beletesszük az előzőleg lereszelt céklát, majd pár percig kevergetve pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, ha szükséges, utánaízesítünk, majd addig pároljuk, míg besűrűsödik.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor a tésztát tányérra tesszük, majd a tetejére kanalazzuk a tejszínes céklát, végül pedig ráhelyezzük a sült csirkemájat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss