Keress receptre vagy hozzávalóra

Tészta gorgonzolás mártással

default user icon
2.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag száraztészta, pl. masni, csavart
  • 15 dkg gorgonzola (lehet kéksajt is, vagy márványsajt)
  • 3 dl tejföl vagy tejszín
  • petrezselyem
  • őrölt szerecsendió
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, közben összeállítjuk a mártást: a sajtot kockára vágjuk, gőz fölött vagy mikrosütőben óvatosan megolvasztjuk, alaposan összekeverjük a tejföllel vagy tejszínnel, szerecsendióval (bátran lehet szórni) és apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítjük, majd a leszűrt és olajjal meglocsolt tésztára öntjük, jól elkeverjük.

Megjegyzés

A szerecsendió nagyon fontos ízesítője, de lehet még durvára vágott dióval is bolondítani.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin