Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszteltük, hogy melyik a legjobb kakaós nápolyi! Megint egy sajátmárkás nyert

A nápolyi már bő száz éve él köztünk, az első példányokat a Manner készítette, akik azóta sem változtattak a szeletek méretén. Kezdetben mogyorókrémmel ízesítették az édességet, de idővel megjelentek a különböző ízű töltelékek. A vaníliától kezdve a citromon át egészen a kakaóig megtalálunk mindent az ízpalettáról. A nagy kedvenc ezek közül a kakaós, így ezt vettük célba, és beszereztünk 11 különböző darabot.

A tesztelés során az ostya állagát, ízét és halmazállapotát figyeltük, na meg persze a tölteléket is hasonló részletességgel. A klasszikus ostyáktól a modernebb verziókig minden boncasztalra került, nem választottuk szét őket. Natúr, kakaós krémmel lehetett csak nevezni.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Urbán & Urbán

A kibontás után egy erős étcsokoládé-illat csapja meg az orrunkat. Háromszintes, azaz egyetlen nápolyiban 3 kakaós réteg lapul. A kakaó íze közel 6-7 másodperccel később jön meg igazán, de akkor olyan lendülettel, hogy ihaj. Nincsen benne hozzáadott cukor, ami érződik is, hiszen egyáltalán nem édes.

Adatok: 180 gramm, kakaópor 10,3%, 100 grammban 2,2 gramm a cukor, a krém 55%, 379 ft

POHARAS CSOKIPUDINGOKAT TESZTELTÜNK, ÉS NEM LEPŐDTÜNK MEG AZ EREDMÉNYEN >>> 
Benei

Kibontás után egy teljesen üres illat járja át orrunkat, mintha kakaót sem látott volna. Ez a kétszintes. Kóstolva egy egészen puha és krémes ostyával találkozunk, amiben a kakaó továbbra sem erősködik, nagyon gyér. Az ostya egészen száraz, viszont veszettül édes.

Adatok: 200 gramm, kakaópor 2%, 100 grammban 23,7 gramm a cukor, 215 ft

Sondey

Nyitás után azonnal megcsapja orrunkat az édes kakaó illata. Klasszikus a formája: az ostyák szép hosszúak és vékonyak. Kétszintes kakaóréteg lakozik benne. Az ostya remekül ropog, a krém nem puhította fel. A töltelék édes és csokis.

Adatok: 190 gramm, kakaópor 9%, 100 grammban 34,9 gramm a cukor, a krém 72%, 259 ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Győri

Illatra vakon sokan nem találnák el, mit dugtak az orruk alá. Semmi kakaó- vagy csoki illat, még közelebbről inkább olyan, mint egy OSB lap. Kétréteges felépítésben látta meg a napvilágot, viszont meglepően vékony még így is. Ízre alig jön meg a kakaó, viszont a cukros-édes irány végig benne van.

Adatok: 146 gramm, kakaópor 4,5%, csokoládépor 5,4%, 100 grammban 38,5 gramm a cukor, a krém 71%, 299 ft

Andante

Nyitás után egy diós-csokis illatfelhő csapja meg az orrunkat. Kétszintes szerelésben érkezett ez is. Az ostya extra száraz és a közte lévő krém csak a sokadik akaratra nevezhető kakaósnak. Volt, aki rumos vonalat is érzett benne, pedig nem is tengerész. Közepesen édes a krém.

Adatok: 130 gramm, kakaópor 5%, krém 75%, 100 grammban 29 gramm a cukor, 259 ft

TESZT! SAJÁT MÁRKÁS MOGYORÓS CSOKI VERI A MILKÁT >>> 
Bon appetit

Felbontás után nem éppen nápolyi-illat szökik belőle. Három rétegben van a krém minden egyes darabban. Az ostya egészen kemény és ízre pont olyan, mint a roletti, amit a fagyihoz kérhetünk. A kakaós krém nem nevezhető intenzívnek. Az egyik tesztalany mentolt is kiérzett belőle.

Adatok: 200 gramm, kakaópor 3%, a krém 55%, 100 grammban 20 gramm a cukor, 169 ft

Zimányi ostya

A csomagolás egy egészséges félelemérzetet generál a szervezetünkben, de a rábiggyesztett „kézműves termék” felirat kicsit nyugtatja a kedélyeket. Illatra akár a forgácslap, semmi kakaó, semmi természetes beütés. Kétszintes. Kóstolva se jobb a helyzet, lapra szerelt bútort is rágcsálhatnánk helyette, annak is jobb íze van. Kakaós íz semmi, az ostya viszont erősen édes.

Adatok: 200 gramm, kakaópor 5%, 200 ft

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Aldi – töltött ostya

Illatra kellemes nápolyi-illatot ereget magából. A kakaókrém három szintet kapott minden egyes darabban. Az ostya picit puhább, ami valószínűleg a töltelék miatt van. Ízre lágyan kakaós, enyhén édes. Az összhatás egészen jó, az arányokat tökéletesen eltalálták a gyárban.

Adatok: 300 gramm, kakaópor 3%, krém 55%, 100 grammban 20 gramm a cukor, 259 ft

Delicatesse

Illatra semmit nem fed fel magából, lehetne akár egy marék homok is. Három emeletre oszlik minden egyes darabban a krém. Az ostya száraz, valamennyire ropog, de érezni, hogy a kakaómassza puhítja az egészet. A krém egy pillanatig kakaós csak, utána elvész belőle minden íz. Sokkal inkább hasonlít egy lágyan sós ropira, mint egy kakaós nápolyira.

Adatok: 180 gramm, kakaópor 5%, krém 5%, 100 grammban 22 gramm a cukor, 319 ft

TESZT! EGY SAJÁTMÁRKÁS PISKÓTATALLÉR MEGSZORONGATTA A PILÓTÁT >>> 
CBA

A Benei gyártotta a CBA-nak. Átlagos, édes illatfelhő árad belőle, pont olyan ostyaillattal, mint a fentebb tesztelt Benei. A rétegszám kettő, viszont eléggé egybemosódik, szóval messziről tűnhet egynek is. A kakaó alig érezhető, inkább egy édes folyam az egész.

Adatok: 200 gramm, kakaópor2%, 100 grammban 23,7 gramm a cukor, 199 ft

SPAR

Meglepően igényes csomagolást kapott. Háromszintes kiszerelés ez is. A szeletek rendben vannak, nincsenek összetörve, a töltelék sem folyt ki belőle. Ízre az ostya korrekt, nem túl édes és kellemesen ropogós. A töltelék enyhén kakaós, kicsit elbírna többet is, de amúgy jó. Átlagosan édes, teljesen kezelhető.

Adatok: 250 gramm, kakaópor 3%, krém 55%, 100 grammban 20 gramm a cukor, 249 ft

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
Tesco

Háromszor futottunk neki a beszerzésnek, de minden esetben kudarcba fulladt a művelet. Csak egy piros címkét találtunk, hogy sajnos jelenleg nem elérhető a termék. Ez vagy azért van, mert iszonyatosan jó, és elkapkodták, vagy egyszerűen levették a kínálatból. Sebaj, talán majd legközelebb.

Ítélet

Az ostyát vizsgálva a Benei és a CBA lóg ki igazán a mezőnyből. Ezeknél sokkal édesebb az ostya, illetve állagra is merőben eltér a többitől. Ízlések és pofonok, van, akinek ez jobban bejön, de van, aki a klasszikusra esküszik.

Az legjobb kakaós nápolyi címet az Aldi szerezte meg, közvetlenül utána pedig az Urbán végzett. Kettőjük között mindössze minimális a különbség, amit az okoz, hogy utóbbinál nincs hozzáadott cukor, így kevésbé édes, kevésbé idézi a klasszikus nápolyis ízvilágot. A Spar közvetlen mögöttük kaparintotta meg a harmadik helyet. Ez a három termék képzi az ajánlott kategóriát.

Abszolút vesztes a Zimányi, ami inkább fegyverként használható, mint vendégcsalogatóként, de talán kis éjjel-nappali üzleteken kívül nem futhatunk bele máshol.

VAN OLYAN MOGYORÓKRÉM, AMI KÉPES LENYOMNI A NUTELLÁT? TESZTELTÜK! >>> 

Helyezések:

1. Aldi
2. Urbán
3. SPAR
4. Bon appetit
5. Sondey
6. Győri
7. Benei
8. Cba
9. Andente
10. Delicatesse
11. Zimányi

Ezek is érdekelhetnek

Friss