Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Felnyitás után dübörög az eperaroma" - gabonapelyhes joghurtokat teszteltünk

default user icon
MME
Rengetegen tolnak reggelre joghurtot. Számtalan verziót látunk a polcokon, natúr, ízesített, bármivel bolondított akármit, de tényleg. Szépen csendben megjelent egy olyan szegmens, ami picit IKEA-s elmélettel áll a dologhoz. Különböző gabonapelyhek vagy ahhoz hasonlók vannak külön csomagolva a joghurt mellé. Nincsenek gyárban összedolgozva, nekünk kell összekeverni fogyasztás előtt.

Rengeteg márka egyelőre még nem kínál ilyen megoldást, sokan még az „összeszerelt” verziót nyomják jobban. Fogtunk egy pár ilyen joghurtot és lelteszteltük őket, hogy talán melyikkel járunk a legjobban. Natúr és ízes verziók is vegyesen kerültek a mezőnybe, de mindegyiket saját kategóriájában osztályoztuk inkább.

Activia Eper

Kétfajta pehely lakozik a felső szinten. A joghurt kellően lágy epres ízzel bír, ami mellett állagra egy közepesen krémes joghurtot kapunk. A keverés nem egyszerű folyamat az első pár pillanatban, mert helyszűkében könnyen kicsapunk egy-egy gabonadarabot. Kellemesen ropog, ízében főleg a kukorica jellegzetes aromáját érezzük a gyümölcs mellett.

Adatok: 168 gramm, zsírtartalom 3,2%, eper 3,4%, joghurt 91%, kukorica- és búzapehely 9%, 299 Ft

Activia Édes fehér

Az elmélet szinte ugyanaz, mint az előbb, annyi eltéréssel, hogy a képletből ki kell vonni az epret. Egy édes natúr joghurt megbolondítva egy fél marok gabonapehellyel és kész is. Állagra ugyanaz a krémesség figyelhető meg.

Adatok: 168 gramm, zsírtartalom 3,3%, joghurt 91%, kukorica- és búzapehely 9%, 299 Ft

Activia Granolával és vörös áfonyával

Itt már kicsit eltérünk az eddigi alaptól, a pelyhek változtak, de nem is akárhogy, mert egészen egzotikus elemet jelentek meg. A sült müzli sokkal ropogósabb, de inkább kekszes élményt varázsol a joghurtnak. A krémes alap itt pont ugyanolyan, de a töltelék az egészen más. Sokkal jobb az összhatás, ezzel könnyebb eldolgozni is a dobozában. Az áfonya éppen, hogy feltűnik, nem éppen élménydús jelenléte.

Adatok: 168 gramm, zsírtartalom 3,5%, joghurt 89%, granola- és vörösáfonya készítmény 11%, 299 Ft

Danone Édes fehér

Tagadhatatlanul látszik rajta, hogy főleg a fiatal korosztályt célozzák vele, de persze 80 felett is lehet rajongani Spiderman vadító szerkója iránt. Hígabb a joghurt sokkal, mint az előző három esetében, ennek viszont hozadéka, hogy szinte 3 keveréssel eltüntethetjük benne a kukoricapelyheket. Közepesen édes, de a menőbb benne a kukorica ropogós és jellegzetes hatása.

Adatok: 140 gramm, zsírtartalom 2%, joghurt 89%, kukoricapehely 11%, 279 Ft

Danone Eper

Felnyitás után dübörög az eper aroma, ami ízében is megvan, de sajnos eléggé műre sikerült. Nem az a zamatos tiszta eper élmény, amit nyújtani tud, kicsit gumiiízű. A pehely csorda ebben is remekül dolgozik, de a gyümölcsön lenne mit fejleszteni.

Adatok: 140 gramm, zsírtartalom 1,8%, gyümölcstartalom 4,5%, epres joghurt 89%, kukoricapehely 11%, 279 Ft

Snack Time – Epres

Egészen más ligának ígérkezik már akkor, amikor csak rápillantunk. Egy jó vastag réteg csakis epervelő. Ezt inkább fúróval és egy hosszú kanállal lehet rendesen elkeverni, a pohár kialakítása nem túl szerencsés ehhez a folyamathoz. Ízre tökéletes. Remek a gyümölcs és a joghurt is. Morzsás, kekszes a töltelék állagra, nincsen gond azzal sem.

Adatok: 285 gramm, joghurt 68%, földieper 22%, 499 Ft

Snack Time – Piros bogyós

Előzőhöz képest annyi az eltérés, hogy többfajta gyümölcs osztozik a joghurt szeretetén. Leginkább meggy dominál, ami érződik ízében is. Főleg ezt érezzük, de a ribizli is fel-felüti a fejét egy pillanatra. Az eper egészen semleges, azt az előző esetében úgyis duplán kaptuk. A kiegészítők közül főként a kukorica aromája erősködik.

Adatok: 285 gramm, joghurt 68%, meggy 9%, földi eper 5%, piros ribizli 5%, fekete ribizli 2%, 499 Ft

Ítélet

Egész korrekt napindító fogások kerekedtek ki ezekből. Csoportosítva az epres ízek közül a Snack Time termék vitte a prímet. A brutális mennyiséggel és tisztasággal kenterbe verte a másik két versenyzőt. A natúr mezőnyben inkább az Activia a javallott, az valahogy krémesebb és lágyabb, illetve a vegyes pehely jobban passzol bele.

Az egyéni indulok közül a Snack Time ismét bajnok, a másik áfonyás furcsaságot simán nyomja, bár azt inkább a fehér édes kategóriába kellene sorolni. A lényeg összességében nem más, mint hogy a gyümölccsel azért élvezetesebbek ezek a termékek is, de natúr is tökéletesen fogyasztható.

 Még több teszt a mindmegettén a Mit ettem ma tesztcsapattal >>> 

Ezek is érdekelhetnek