Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme 2017 legemlékezetesebb kajatesztjei!

Ismét közeleg a december vége, amikor a karácsonyi és az év végi felhajtásban mindenki óránként kap idegösszeomlást legalább kétszer, de valahogy mindig túljutunk rajta.

Ahogy elkezdünk ünnepeli, picit megnyugszunk, lelassítunk, és a legtöbbünk elkezdi értékelni az évet. Ezzel mi magunk is így vagyunk, és elkezdtük visszapörgetni a heteket, hogy mikor milyen teszttel ajándékoztuk vagy éppen kínoztuk magunkat.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 

Legalább 50 tesztet lenyomtunk, melyek közül alighanem két igazán emlékezetes volt. A nagy Sziget-lázban égve mi is kilátogattunk a tetthelyre, ahol különböző burgereket teszteltünk.

Döbbenten tapasztaltuk, hogy még mindig lehet iszonyatosan drágán igazi hulladékot vásárolni, közel sem érte még el a Szigetet a nagy gasztrotisztulás, ilyen szempontból hiába hangoztatják.

A másik „kedvencünk” a csípős szósz teszt volt, ahol tényleg megtapasztaltuk, hogy milyen szenvedni egy apró csepp szósztól is. Érdemes lett volna egy „így készült” videót is forgatni, amin látszódott volna, hogy a teszt félidejében magzatpózban, egy kanapén izzadva és nyögdécselve vártam (Marci) a megváltást vagy a kaszást. Ennek eredménye legalább az lett, hogy mindkettőnkben tisztázódott, hogy soha az életben nem akarunk erősevő verseny közelébe se menni.

A halrudacskás tesztet kifejezetten vártuk, mert az a kérdés mindig benne van az emberben, hogy melyik lehet a legjobb. Nagy meglepetések végül nem voltak, de legalább ezt is kihúzhattuk a listánkról.

A 3in1 és 2in1 kávétesztek során sokszor feltettük magunknak a kérdést, hogy egyes termékek hogy nevezhetők emberi fogyasztásra alkalmasnak. Felfoghatatlan, hogy milyen ízeket tuszkolnak le az emberek a torkukon, hogy egy kicsit több energiájuk legyen a napi feladatokhoz.

A zöldtea-tesztet egészen kimaxoltuk idén, mivel folyékony és filteres formában is lemeóztuk őket. A filteresek közt voltak meglepetések, a Loyd márka egészen nagyot durrantott, és sok agyonreklámozott társát alázta meg tisztességesen. Üdítő formájában az volt a legmeghökkentőbb, hogy akár 20-25 különböző példányt is be lehetne gyűjteni, mivel szinte minden kisboltban elrejtettek belőlük.

Az év legnagyobb kihívása egyértelműen az alkoholmentes citromos sör teszt előkészítése és végrehajtása során történt. Nem fér a fejünkbe, hogy miért léteznek ilyen termékek, inkább igyunk limonádét helyettük, ha jót akarunk magunknak.

Befőtteket is kóstoltunk idén, ahol a barackosok között találtunk pár igazán kellemes és pozitív meglepetést. Őszintén bevallhatjuk, hogy kissé féltünk tőle, de végül pozitívan csalódtunk. A meggybefőtteket is végigkóstoltuk, de azok nagy meglepetéseket nem okoztak.

Túrógombóctesztünk nagy tanulsága, hogy ugyanennyi erővel saját gombócot is készíthetünk. Egészen sokat kell szöszmötölni velük, mire elkészülnek, de cserébe a minősége is többnyire pocsék a legtöbbnek. 

Ahogy újralapoztuk a múltat, elgondolkodtunk az újéven és annak lehetőségein. Jövőre próbálunk több videós tesztet összehozni, elvégre igencsak ebbe az irányba mozdul a világ. Igyekszünk majd több étterem/kajálda tesztet is összehozni egy-egy ételcsoportra lebontva. De továbbra is lesznek szöveges-fényképes tesztek, nem fogjuk száműzni őket. Bármilyen ötletet szívesen veszünk, mit teszteljünk jövőre, ne habozzatok, osszátok meg velünk!

A csapat nevében kívánunk mindenkinek kellemes ünnepeket!

Ezek is érdekelhetnek

Friss