Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszteltük a citromos ásványvizeket: találtunk két igazán jót!

Minél melegebb van, annál több helyen kínálnak limonádét szomjoltó gyanánt. Ezerfajta ízesítés és egyéb lehetetlen megoldások hosszú sora közül lehet válogatni. A kényelmes, avagy a lusta emberek mentsvára, az ízesített ásványvizek remek palettája, melyek között az egyik legnépszerűbb a citromos ízesítésű.

Sok esetben nem csak citrom jelenti az ízesítést egymagában, megjelenik mellette a lime, és így lesz a citrom-limett ízű ásványvíz vagy üdítőital. Ezeket nem választottuk szét, egy mezőnyben dolgoznak. Ami viszont jelentősen bontja a mezőnyt, hogy szénsavas vagy mentes kiadásról van szó.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

13 különböző elképzelés palackba zárva, melyeknél azt figyeltük, hogy mennyire citromos valójában, mennyire édes vagy savanykás. Bubisok esetében annak erősségét is figyeltük értelemszerűen.

Ave

A citrom mennyiségéről nem kapunk információt, cserében viszont részletes leírást rejt a rátekert fólia, hogy milyen ásványi anyagból, mennyi található benne. Szén-dioxiddal dúsított, azaz lehet számolni a bubikat. Illatra leginkább egy súrolószerhez hasonlítható, kifejezetten harsányan tör elő belőle a citromaroma. Közepesen szénsavas, amivel nincs is baj. Ízre a citrom nem kelt természetes hatást, nagyon műanyag az egész.

ELBUKTAK A TESZTEN AZ ERDEI GYÜMÖLCSÖS IVÓJOGHURTOK! >>> 
Xixo

Citrom és lime is, de ennyi csúsztatás belefér, ahogy jeleztük az elején. Ebben nincsen buborék, teljesen szénsavmentes verzió. Illatra egészen érdekes. A citrom és a lime keveredik benne, de cserébe édesnek tűnik már kóstolás nélkül is. Amint belekortyolunk, ez be is igazolódik, ebbe tolták dögivel az édesítőt. Vízhez képest iszonyat édes. A citrom-lime párosa lágyan nyújtózik benne, az édesség a nagyúr. Kicsit olyan, mint egy menzás limonádé, csak adtak hozzá még 30 kanál cukrot, aztán még fél kilót.

Tesco

Szénsavmentes szintén, de tudjuk, hogy citromsavval van megvadítva, na meg némi aromával. Illatra azonnal elvarázsol minket. Egyenesen egy autópálya-menti pihenőhely mellékhelyiségébe, ahol vastagon, óránként fújják a légfrissítőt. Eszméletlen tömény az illata: citrom minden mennyiségben. Kóstolás után kiderül, hogy édesnek egy pillanatig sem nevezhető, rendesen összerántja arcunkat.

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Theodora

Annyira citromosnak készül, hogy üvege is kicsit sárgás már. Szénsavas verzió, de a legszebb benne, hogy a leírásban említést tesznek róla, hogy kevesebb, mint 1% gyümölcslével van töltve. Hatalmas sziszegéssel nyílik, kiöntve mégis csak közepesen buborékos. Illatra alig érezni valamit, viszont ha kóstoljuk, a citrom enyhén megjelenik benne. Némileg savanykás, de még érzékenyek számára is pont elfogadható mértékben. Lágy az egész, semmi hivalkodó íz nincsen benne.

Mizse

Kicsit turkálni kell a sorok között, hogy rájöjjünk, hogy ez szénsavas valójában. Illatra egy jókora nulla, akár a szódavíz. Semmi citrom, semmi egyéb, tiszta víz némi bubival. Kóstolásnál aztán jön a székről leborító élmény. A semmilyen íz megmarad, viszont csatlakozik a felvonulásba egy édesítős íz, ami valami egészen förtelmes.

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 
Kubu – Waterrr

Szerencsére még mindig el lehet adni valamit a Star Wars láz utolsó hullámait meglovagolva. Minimum 2% gyümölcstartalom van benne és 40%-os csökkentést értek el a cukor- és energiamennyiség terén is, ráadásul tartósítószer sincs benn. Semmi buborék. Illatra üres, de ízre sem akar megjönni a jellegzetes citromos ízvilág. Mint egy agyonvizezett, harmatos limonádé.

Vöslauer

Nincsen olyan iroda, ahol valaki ne Vöslauer flakonokkal páváskodna nap, mint nap. Olyan ez, akár az iPhone mánia. Színe már gyanús, nem víztiszta. Így ki is lóg az ásványvíz kategóriából egy picit. Üdítőitalként is hirdetik, na mindegy. 7% sűrítmény kerül bele citromból, ami máris magyarázat a színére. Illatra, akár az aszpirin. Olyan nagyon ez sem citromos. Édességről nincs szó. Úgy összességében ez sem egy nagy szám.

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Active O2

Úgy néz néz ki, mint egy sportital. Oxigénnel dúsították, szóval ettől akár háttal felfuthatunk a legközelebbi nyúldomb tetejére is, anélkül, hogy megéreznénk. Nyitásnál szisszen egyet, akár egy bubis víz. Illatra pici citromosság árad belőle, de ha belekóstolunk, akkor az édesebb irány elnyomja a citrusos világot.

Jana

Jana, ahogy a fél ország férfi lakosságát becézik. Citrom-lime párosításra esküszik ez a márka is. Az egyedüli érdekesség benne, hogy a Fonyódi Ásványvíz gyártja. Illatra a víz mellett sokat nem találni benne, viszont ha ráhörpintünk, akkor máris változik az összkép. Nagyon lágyan, mégis állandóan érezhetően ott a citrom-lime keveréke. Nem édes, de nem is savanykás, pont az aranyközépúton egyensúlyoz végig.

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Fonyódi

Szénsavas és citromos, és ezzel le is fedtük a lényeget. Annyi szénsav van benne, hogy ha nem vigyázunk vele, akkor könnyedén a Holdig repít minket a palack. Illatra, akár egy tavaszias ablaktisztító. Ízre is hozza ezt a hatást, viszont tényleg vadul szénsavas, ami csökkenti a kissé kellemetlen utóízt, ami mindenre emlékeztet, csak valódi citromra nem.

Kella

Nagyon misztikus kinézete van. Citrom-lime ez is, enyhén szénsavazva, ahogy a leírás elárulja nekünk. Vízoldékony magnéziummal van töltve, szóval az izomgörcsöktől is búcsút inthetünk, ha iszunk belőle. Illatra inkább citromos irányba hajol el, de ahogy belehörpintünk, megkapjuk a lime-ot is. Kicsit sem édes, pont kellemesen frissítő hatással bír. Az ebben értelmezett közepes szénsavasság máshol erőset jelentene, rendesen akad benne bubi. Kellemetlen utóíz nincsen, egészen korrekt.

CSÚNYÁN ELBUKTAK A TESZTEN A BARACKOS ICE TEÁK, CSAK 2 KIVÉTEL AKADT >>> 
CBA

Szénsavas, citromos ízű üdítőital, ahogy azt a címke hirdeti az oldalán. Semmi lényeges adatot nem tudunk meg róla ezután. Illatra citromos tényleg, ezt egyből felismerni, nem kell tippelgetni. Kóstolásnál megtudni, hogy masszívan szénsavas, illetve, hogy ízre kifejezetten hasonlít a tonikra. Nem tökéletes klón, de egészen közel áll hozzá, szóval, aki tonikrajongó, az ezzel trükközhet. Édesség semmi, enyhén savanykás, de az is nagyon gyerekbarát.

Aquitas 

Tömören a lényeg, ez is szénsavas és citromos, mindenfajta kiegészítő mennyiségadat nélkül. Az ALDI-ban őshonos termék, amit Albertirsa egyik futószalagján segítenek a napvilágra. Illatra, akár az utcai kútvíz szénsavval, semmi citromos utalás nincs benne. Kóstolásnál jön egy kevés citrom, de agyonnyomja az édesítőszerekből kicsorduló édesség. Utóízében próbál még belénk rúgni egyet a citrom, de azonnal visszaránt az édesség.

AZ ÖSSZES TESZT EGY HELYEN >>> 
Ítélet

Nehéz olyat találni, ami valóban méltó lenne felvenni a versenyt egy rendes, „kézműves” citromos üdítővel vagy limonádéval. Legtöbbjükre igaz, hogy ízük olyan, akár a citrusos Wunderbaum, ami 3 hete lóg a visszapillantón és rászáradt már pár légy is.

A szénsavval dúsított vizek esetében elmondható, hogy inkább elnyomja a citromos ízvilágot a buborék, minthogy inkább erősítve robbantaná arcunkba. Mégis, ha egyet ki kell emelni, akkor a Kella fedőnévre hallgató terméket ajánljuk fogyasztásra.

A mentes közönség egyértelmű győztese a Jana. Ezt érezte a csapat a legközelebb a természetes citromos-lime-os ízvilághoz. Nincsen kegyetlen vegyszeres vagy édesítős utóíz benne, ezt nyugodtan vásárolhatjuk, ha frissítőre vágyunk. A CBA terméke ajánlott, mint érdekesség, tonikszerű ízvilága meglepő, egyszer megér egy próbát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss