Keress receptre vagy hozzávalóra

Testkontroll

16
Összefoglalva: délelőtt csak gyümölcs, ebédre zöldség, vacsora zöldség és keményítő vagy állati fehérje, majd két óra múlva ismét gyümölcs.
Egy kis háttér

Marily és Harvey Diamond alkották meg a testkontroll szabályait. Harvey Diamond beteges és alultáplált gyermek volt krónikus és igen fájdalmas gyomorproblémákkal. Fiatal felnőttként túlsúllyal küzdött. Túlsúlyától és fájdalmaitól egy saját maga által kifejlesztett étkezési programmal sikerült megszabadulnia, mely nem diéta, hanem egy egész életre szóló étkezési program. Lényege, hogy segít megszabadulni a szervezetben elraktározott felesleges zsírtól, úgy, hogy semmilyen fontos tápanyagot nem zár ki és közben feltölti a szervezetet energiával. A diéta folyamán naponta ötször kell enni.

Szabályok

A testkontroll diéta lényeg, hogy a tápanyagcsoportokat szét kell választani, mivel a magas szénhidrát és a magas fehérjetartalmú táplálékot nem tudjuk egyszerre megemészteni. Tejterméket egyáltalán nem szabad fogyasztani, a vaj kivételével. Diamondék szerint a tejtermékek emberi fogyasztásra alkalmatlanok és szervezetünk nem tudja hasznosítani a bennük lévő tápanyagokat. A testkontroll vitatói szerint ez a program leggyengébb pontja, hiszen a tejtermékek fontos kálcium, vitamin és fehérjeforrásai szervezetünknek, ezek teljes elhagyása hiánybetegségek kialakulását okozhatja.

Az órát is figyelnünk kell

Az sem mindegy, hogy mit mikor eszünk. A táplálékfelvevő időszak déltől este nyolcig, a beépülési időszak este 8 és reggel 4 között, kiválasztási időszak reggel négytől délig tart, ezért délelőtt csak gyümölcsöt vagy gyümölcslevet szabad fogyasztani. Ebédre zöldségeket, majd vacsorára szint zöldség, de keményítőtartalmú vagy állati eredetű élelmiszerrel kiegészítve. Vacsora után 3 órával ismét gyümölcsöt. Néhány naponként az ebédet is gyümölccssel helyettesítjük. Tésztát, kenyeret, magvakat, gabonákat ebédre vagy vacsorára lehet fogyasztani.

Mit ehetünk?

Zöldséget
Gyümölcsöt
Húst (de csak a szénhidrát után 4 órával)
Kenyeret, tésztát, gabonaféléket, ha lehet teljes kiőrlésűt a meghatározott időben

Mi tilos?

A tejtermékek nem fogyaszthatók – kivéve a vaj.
Cukros italok, csapvíz fogyasztása.

Fehérjés receptek >>>

Keményítős receptek >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Ismareth 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! :) Már régóta keresek egy betartható diétát ami a gyomromnak is megfelel ( tej és kenyér pl. hasfájást okoz), betartható, energikusnak érzem magam és az utolsó 15kgomat leadhatom a segítségével. A 90 naposat kipróbáltam, bár nekem nem jött be, mert \"túlzottan\" válogat. Annyit szeretnék kérdezni, h akik fogytak vele: az utolsó kilóknál milyen ütemű fogyásra számíthatok (csakh ne adjam föl) és mennyi mozgás mellett? Nekem nagy segítség, h nem kell napi 5x enni, mert az mindig rosszul sült el. :D Akiknek sikerült: fogadjátok gratulációmat, remélem nem sokára csatlakozhatom a táborotokhoz - a többieknek kitartást és hitet! :)
Dina72 7 évvel ezelőtt
Több mint tíz éve próbáltam ki a testkontrollt. Nem csak nekem, de több barátnőmnek, sporttársamnak bevált, akik végre 10-15 kilót is le tudtak adni. Nekem nem kellett fogyni, de azóta is ennek az étrendnek az elveit követem, mert így mindig tele vagyok energiával és jól érzem magam. Mindenkinek szívből ajánlom, megéri a fáradtságot és 2-3 hét után minden sima ügy, de addig kitartónak és szigorúnak kell lenni. Sok sikert és szerintem ez több mint fogyókúra, ez egy nagy lépés az egészséges életmódhoz! :)
Ms.Poppy 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Mi van azokkal, akik a reggeli tejeskávéról képtelenek lemondani?
Stefy05 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Leírnám a mai orvoskutatások eredményét ha nem gond. A tejtermékek fogyasztása kis mennyiségben egyátalán nem káros,mert mindent lehet enni meg inni,csak mértékkel. A tejet az ember valójában meg tudja emészteni,csak 3éves koráig,attól kezdve hasznosíthatatlan a szervezetnek,nagy mennyiségben lehet káros is. A tej meg amúgy sem a dobozos farmer tejnél kezdődik,hanem kint a tehén tőgyénél a mamám kertjében....szóval a dobozos tejet akár ne is vegyük bele a tejfélékbe....
beatrixb 8 évvel ezelőtt
Hello Mindenkinek, En 15 eve csinaltam ezt a dietat, fogytam vele 15kilot, azota sem jott vissza egy gramm sem. Azota szultem ket gyereket es a terhesseg alatt is igy dietaztam es 7-7 kilot hiztam, ami rogton le is ment. En erre eskuszom nem vagy ehes amig csinalod es ezert ideges sem, nagy elony ja es nem ehezel.
MARIA PETER 8 évvel ezelőtt
Szeretnek en is fogyni legalab 55 kilot, olvastam hogy sikerult is valakinek .Ha lehetne megkermen hogy vegye fel velem a kapcsolatot a monimamap@yahho.com .Elore is koszonom
géza4269 8 évvel ezelőtt
Igen, mindig is mondom a Mamának, hogy azért ilyen gyönge 98 évesen, mert eddigi életéből 97-ben tehén/kecske tejet ivott. Mértékkel fogyasztani és sokat mozogni persze egészséges, csak minek kellenek hozzá a dogmák?
Liza 67 8 évvel ezelőtt
a cikk írója elolvashatta volna a könyvet, mielőtt cikket ír róla, pl. nem \"kell\" ötször enni, és kifejezetten TILOS vacsi után két órával gyümölcsöt enni, hiszen akkor a legfontosabb \" a gyümölcsöt csakis magában, nyersen és éhgyomorra\" elvnek adnánk egy nagy pofont
etwas 8 évvel ezelőtt
igen, kedves mindenki az állati tej leginkább az állatok kicsinyeinek való. viszont ne feledkezzetek meg pl: a szója, rizs és a többi és a többi növényi eredetű kiváló fehérjeforrással rendelkező tejről sem, ami itt ennél a diétánál pont megfelelő. most pedig BOCSÁNAT, hogy nyers leszek, de akinek halvány gőze sincs a csecsemők táplálására szolgáló anyatej és az állati tejek közötti különbségről, az inkább ne írjon semmit. további szép napot
Tusi50 8 évvel ezelőtt
Szeretném megkérdezni, hogy ez alábbi két \" linknek \" mi a szerepe? Fehérjés receptek >>> Keményítős receptek >>>

Magazin