Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Testápolás a konyhából

default user icon
MME
Nem is gondolnánk, mennyi nagyszerű testápoló figyel a kamra vagy a hűtő polcán. Tej, citrom, olívaolaj… megannyi alapvető élelmiszer, de a testünk hálás, ha kívülről is jut neki belőlük…

Nem akarunk lebeszélni a kedvenc testápolódról… de néha nem árt egy kis játék és kreativitás a fürdőben sem. És még az is előfordulhat, hogy nyaraláskor kimarad a testápoló a nesszeszerből.

Fürdő

Kleopátra szamártejben fürdött, állítólag ettől volt annyira finom a bőre. Nem próbáltuk, de tejes fürdőre van ötletünk…

Hogyan használjuk?

Gyorsan lezuhanyozunk szappan nélkül úgy, hogy szivaccsal átdörzsöljük magunkat, így az elhalt hámsejtektől megszabadulunk. Kiöblítjük a kádat, majd meleg vizet engedünk. Egy csomag tejport elmorzsolunk kevés olívaolajjal – a tejpor a legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldás erre az esetre -, majd a meleg vízzel teli kádban elkeverjük. A tej és az olaj zsiradékja tisztít és táplál is.

Egyébként ajándéknak is nagyszerű az illóolajjal kicsit átmorzsolt tejpor, ha csinos celofánzacskóba tesszük, egy még csinosabb szalaggal átkötjük…

Radírozás és hidratálás

2 in 1, vagyis nagyon egyszerű és gyors… hihetetlenül finom lesz a bőr tőle. Hetente egyszer – szerintünk – kötelező. :)

Hogyan használjuk?

1 dl szobahőmérsékletű joghurtba tegyünk 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál konyhasót, keverjük el. Álljunk a zuhany alá, öblítsük le magunkat langyos vízzel, majd alaposan dörzsöljük át a testünket a sós-olajos joghurttal. Öblítsük le magunkat, és élvezzük, hogy a bőrünk lélegzik a sócsemcsék által eltávolított elhalt hámrétegtől szabadon, ruganyos és táplált a joghurtnak és az olajnak köszönhetően.

Napozás utáni testápolás

Gyönyörű a napbarnított bőr, de tudnunk kell, hogy a nap szárítja és ráncosítja is a bőrt, irritálja, pirossá teszi. Ezért napozás után érdemes letusolni, majd tápláló kencével kényeztetni a bőrt.

Hogyan használjuk?

1 dl tejfölt keverjünk össze 1 evőkanál mézzel, majd zuhanyzás után, még a kádban állva masszírozzuk a bőrünkbe a mézes tejfölt. 5 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel öblítsük le. A tejföl zsiradékkal és vízzel, a méz pedig mindenféle tápanyaggal látja el a bőrt, krémre már nem lesz szükségünk.

Kézápolás

Aki szeret befőzni vagy sokat ténykedik a konyhában, gyakran szembesül a ténnyel, hogy a kezén a bőr kiszárad, a körmei elsárgulnak… Segítünk!

Hogyan használjuk?

A citrom a legjobb barátunk… fehérít is, szagtalanít is, a körmöket is újjávarázsolja. Ha citromos-langyos vízbe néhány csepp olívaolajat teszünk, és ebbe áztatjuk a kezünket körömápolás előtt, egész jó eredményt érhetünk el.

Ha nagyon száraz a bőrünk, akkor 1 dl tejfölbe keverjünk 1 evőkanál olívaolajat, és ezzel mossuk-simogassuk kezeinket 4-5 percig. Langyos vízzel leöblítjük, és máris készen állunk a körömápolásra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss