Teriyaki csirkemell

Hozzávalók

  • A marinádhoz:
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 4 ek méz
  • 4 ek rizsbor (vagy Sherry)
  • 2 db csirkemellfilé (dupla, bőrével és csonttal együtt)
  • 2 ek étolaj
  • 1 db gyömbérgyökér (2 cm-es friss)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 50 dkg szójababrügy
  • 2 db újhagyma
  • 3 ek étolaj
  • 2 ek szójaszósz
  • 125 ml tyúkhúsleves
  • 1/2 teáskanál cukor
  • bors (frissen őrölt)

Elkészítés

    1. A marinádhoz a szójaszószt, olajat, mézet és rizsbort vagy Sherryt felfőzzük, kissé hűlni hagyjuk.
    2. A csirkemellhúst a csontról lefejtjük, folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, a marináddal egyenletesen megkeverjük, és 2 órán át állni hagyjuk.
    3. Az olajat a wokban felforrósítjuk, ebben a csirkehúst mindkét oldalról megsütjük, közben a marináddal újra, és újra megkenjük. Utána a húst alufóliába göngyöljük, és még kb. 10 percig pihentetjük.
    4. A gyömbért letisztítjuk, és apróra vagdaljuk. A fokhagymát letisztítjuk, és apróra vágjuk, a mogyoróhagymát letisztítjuk, és felkockázzuk. A póréhagymát letisztítjuk, és keskeny karikákra vágjuk. A szójababrügyet átválogatjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Az újhagymát letisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk.
    5. Az étolajat a wokban felforrósítjuk, ebben a fokhagymát és a mogyoróhagymát átsütjük, utána a póréhagymát hozzáadjuk, végül a szójababrügyeket beletesszük, és 1 percig együtt főzzük.
    6. A szójaszószt és a tyúkhúslevest hozzáöntjük, cukorral és borssal fűszerezzük. Az újhagymát beletesszük és átkeverjük.
    7. A csirkemellfilét sütőlemezre tesszük, és a grillben átsütjük, amíg a bőre ropogós lesz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek