Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis toroskáposzta

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát kinyomkodom, és egyenletesen elterítem a tepsi alján.

Vagy kiolvasztott szalonnával szórom meg és meglocsolom a kiolvadt zsírjával, vagy olajat öntök rá vékonyan.

Megszórom pirospaprikával, szemes borssal, egész köménnyel.

Ráteszem a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket.

Tetejére foltokban tejfölt csorgatok.

Cikkekre vágott krumplival lefedem az egészet, sózom, borsozom.

Erre fektetem a kolbászkákat.

Az egészet sütőpapírral és alufóliával fedem le, majd forró sütőben megpárolom. A mennyiségtől föggően változik a párolás ideje. A fenti mennyiséggel 2 órát biztosan rá kell szánni.

Amikor a krumpli megpuhult, le lehet szedni a takarást, majd vissza a sütőbe, hogy a kolbászok megpiruljanak.

Tálalásnál adjunk mellé kenyeret, hogy a bő szaftot lehessen mivel tunkolni. A tányérra még tehetünk egy kis tejfölt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss