Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis töltött-rakott csirkemell

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg bőrös-csontos csirkemell
  • 20 dkg darabolt bacon
  • 1 marék zöldborsó (fagyasztott)
  • 8 db nagy krumpli
  • 3 nagy fej gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag light mozzarella
  • 1 ek 12%-os tejföl
  • A saját fűszerkeverékhez:
  • 1 tk só
  • 1 tk fehér bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 4 tk olívaolaj
  • A salátához:
  • 3 db paradicsom
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 dl víz
  • 1 ek 10%-os ecet
  • 1 tk eritrit
  • 1 csipet só

Elkészítés

  1.  A bőrös csirkét langyos vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd a csont mellett két oldalt hosszanti irányban bevágjuk.
  2. A házi fűszerkeverékhez összekeverjük az olívaolajat a sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával, majd ezzel a keverékkel kenjük be a csirkét egy ecser segítségével. 
  3. A gombát megmossuk, elnyolcadoljuk. A krumplit megpucoljuk, majd uborkaszeletelőn felkarikázzuk. A fokhagymát a maradék pácszószban megforgatjuk. A zöldborsót szintén megmossuk.
  4. A bacont egy külön serpenyőben nagy lángon, kb. másfél perc alatt átpirítjuk. A mozzarellát közben kisebb darabokra vágjuk.
  5. A sült baconhöz adjuk a sajtot és 1 evőkanál tejfölt, alaposan összekeverjük, és a hús "zsebébe", vagyis vájatába halmozzuk. Hústűvel (vagy fogpiszkálóval) kicsit megtűzzük, hogy benne maradjon a töltelék.
  6. Egy tepsiben elrendezzük őket, és villanysütőben felső-alsó sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük (az első 10 percben alufóliával, utána fólia nélkül). 
  7. A hagymás paradicsomsalátához összekeverjük a vizet a sóval, az ecettel és az eritrittel. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, a paradicsomot felkarikázzuk, és az alaplébe tesszük őket. 10 percig hagyjuk benne, hogy összeérjenek az ízek, majd a hús mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Múlt hétvégén csak rövid időm volt addig, míg a vendégem megérkezett. Volt a fagyasztómban egy egész csirkemell, az mindig jó, és könnyű variálni. A sarki zöldségesnél pedig minden megkapható, ha köretre vágyik az ember. A fehér tepsim egy "jénai", anyutól kaptam, így olaj nélkül süthetek benne, és nem ég meg benne semmi. Az olaj tényleg csak a husi pácához kell, így lesz igazán szaftos és ropogós az a csirke!
Kívül ropogós, belül szaftos, és a bacontől eltekintve könnyű ebéd. - karpati.ildu

Ezek is érdekelhetnek

Friss