Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis tengeri sügér

Hozzávalók

  • 1 db tengeri sügér (közepes méretű)
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • lestyán
  • 1 db citrom
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db krumpli
  • 10-12 szelet cukkini (ugyanannyi legyen, mint krumpli)
  • 1 db kápia paprika
  • 1 tk kókuszzsír
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A megtisztított halat megmossuk,szárazra töröljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 1-2 szál petrezselyemzöldet, 2 szál kakukkfüvet, 1 karika citromot és a kókuszzsír felét.
    2. A kókuszzsír másik felével kikenjük a tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra szelt krumplit (3-4 mm), cukkinit, felkarikázott sárgarépát, sózzuk, meghintjük kakukkfűvel, néhány levél lestyánt is rakunk rá, olívaolajjal meglocsoljuk.
    3. A hal bőrét olívaolajjal bekenjük, egy kis citromlevet locsolunk rá, majd kést szelet citromot ráfektetünk, és lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük, két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket. Kb 35-40 perc múlva levesszük a fóliát és készre pirítjuk.

      A zöldségkörettel tálaljuk a halat,de kínálhatunk mellé salátát is.

     

Megjegyzés

Egészséges a hal és mégis nagyon ritkán kerül az asztalra. Ezt a recept más hallal is elkészíthető.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin