Elkészítés: Kiolvasztjuk a tengeri halat, majd tenyérnyi darabokra vágjuk. Meglocsoljuk fél citrom levével, megsózzuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk.
Ezután a haldarabok mindkét felét a vajon átsütjük, majd hajszálvékony, húsos, füstölt szalonnaszeletekkel kibélelt tűzálló tálba félig egymásra fektetjük. A szeletek közé alaposan megmosott aszalt szilvát és nagyon vékony citromszeleteket fektetünk, majd a vajjal, amelyben a hal sült, megöntözzük.
Alufóliával lefedve, sütőben fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve róla egy kicsit megpirítjuk a halat.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálalhatjuk, koktélparadicsommal díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre