Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis tengeri halfilé aszalt szilvával

MME MME
3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kiolvasztjuk a tengeri halat, majd tenyérnyi darabokra vágjuk. Meglocsoljuk fél citrom levével, megsózzuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk.

Ezután a haldarabok mindkét felét a vajon átsütjük, majd hajszálvékony, húsos, füstölt szalonnaszeletekkel kibélelt tűzálló tálba félig egymásra fektetjük. A szeletek közé alaposan megmosott aszalt szilvát és nagyon vékony citromszeleteket fektetünk, majd a vajjal, amelyben a hal sült, megöntözzük.

Alufóliával lefedve, sütőben fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve róla egy kicsit megpirítjuk a halat.

Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálalhatjuk, koktélparadicsommal díszíthetjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss