Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis szilvás sütemény

MME MME
80 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. Egy tálban a tojássárgájákat 20 dkg cukorral és az őrölt fahéjjal, alaposan összekeverjük.
  3. Egy másik tálban kézi mixerrel krémesre keverjük a vajat a sóval, a vaníliás és a maradék kristálycukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet is.
  4. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, kb. 32 × 39 cm-es tepsibe simítjuk, és elrendezzük rajta a szilvát. Megszórjuk a fahéjas-tojássárgájás keverékkel, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Végül kivesszük, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
  5. Felszeletelve tálaljuk. Fahéjas cukorral megszórt tejszínhab illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss