Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tepsis sült csülök

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tepsis sült csülök

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 281
  • Elküldve: 133

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy nyers sertéscsülök
  • 2 kg krumpli
  • 4 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • sertészsír

Elkészítés:

A nyers csülköt fél órát főzöm ételízesítős vízben, majd lehűtöm és kicsontozom.

A krumplit megpucolom, 1/2 cm-es karikákra vágom, a paradicsomot, paprikát és hagymát is felkarikázom.

Egy magasabb tepsit zsírral jól kikenek, szépen sorban rétegezem a hozzávalókat: krumpli, hagyma, só, bors, krumpli, paprika, paradicsom, hagyma, só, bors, krumpli.

A húst nagyobb darabokra vágom, és a bőrét éles késsel vagy szikével bekockázom. Sóval, őrölt köménnyel és fokhagymával jól bedörzsölöm, és mehet a krumplik tetejére. (Nem kell felönteni semmivel, mert a paprika és paradicsom levet ereszt.)

A tepsit lefóliázom, és 180 fokon 2 órát sütöm.

Ezután leveszem a fóliát. A tejfölt a tojással elkeverem és egy kis szaftot hozzáöntök a tepsiből, visszacsurgatom a krumplira, a húsokat kihagyom.

Visszatolom a sütőbe, és most már légkeverésen és infrán is sütöm, hogy ropogós legyen a bőre, további 40 percig, 15 percenként saját levével locsolom. Ha nincs infra vagy légkeverés, akkor 190-200 fokon kell tovább sütni.

Megjegyzés:

Nem diétás!

Kovászos ubival kísérjük. :))

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 15 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 15. Nunuka2
    2014. szeptember 13. (szombat) 18:34
    Szia! Én ott akadtam el, hogy 2 óra sütés után leveszem a fóliát, ráöntöm a tejfölös cuccot, de a csülköt kihagyom. Ezt hogy érted? És utána visszatolva hogyan locsoljam a saját levével, amikor a tejfölös zöldségek sülnek alatta? Bocsi az értetlenkedésért, nagyon amatőr vagyok, de tetszik a recepted.
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
Tavaszi karalábé-főzelék Tavaszi karalábé-főzelék
Almás-pudingos rakott piskóta Almás-pudingos rakott piskóta
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

Napi tipp
A kacsacomb nagyon sokféleképp felhasználható. Lesütve, abálva, hidegen salátákhoz, szendvicsekhez kínálhatjuk. Frissen sütve pedig igazi csemege, amihez tört krumpli és káposzta dukál, de friss kenyérrel vagy salátával kínálva is tökéletes fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept