Tepsis sült csülök

default user icon
17 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 szép nagy nyers sertéscsülök
  • 2 kg krumpli
  • 4 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • sertészsír

Elkészítés

    Elkészítés: A nyers csülköt fél órát főzöm ételízesítős vízben, majd lehűtöm és kicsontozom.

    A krumplit megpucolom, 1/2 cm-es karikákra vágom, a paradicsomot, paprikát és hagymát is felkarikázom.

    Egy magasabb tepsit zsírral jól kikenek, szépen sorban rétegezem a hozzávalókat: krumpli, hagyma, só, bors, krumpli, paprika, paradicsom, hagyma, só, bors, krumpli.

    A húst nagyobb darabokra vágom, és a bőrét éles késsel vagy szikével bekockázom. Sóval, őrölt köménnyel és fokhagymával jól bedörzsölöm, és mehet a krumplik tetejére. (Nem kell felönteni semmivel, mert a paprika és paradicsom levet ereszt.)

    A tepsit lefóliázom, és 180 fokon 2 órát sütöm.

    Ezután leveszem a fóliát. A tejfölt a tojással elkeverem és egy kis szaftot hozzáöntök a tepsiből, visszacsurgatom a krumplira, a húsokat kihagyom.

    Visszatolom a sütőbe, és most már légkeverésen és infrán is sütöm, hogy ropogós legyen a bőre, további 40 percig, 15 percenként saját levével locsolom. Ha nincs infra vagy légkeverés, akkor 190-200 fokon kell tovább sütni.

Megjegyzés

Nem diétás!

Kovászos ubival kísérjük.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Krak Anita 11 hónappal ezelőtt
Megcsináltam, és a férjemnek nagyon ízlett! Nagyon egyszerű volt, főleg, hogy nem nekem kellett krumplit meg hagymát pucolni. Azért annyiban a fejem után mentem, hogy felhasználtam a hűtőben sóvárgó füstölt szalonnát, és zsír helyett kitöröltem vele a tepsit és egy pár vékony csík került alulra. Mivel a marhahúslevesbe szánt répából egy picit sokat pucolt meg a férjem, ezért egy pár répa és egy petrezselyem is belekerült a tepsi egyik sarkába, mert nagyon szeretjük a sült zöldségeket. És egy pici plusz, hogy egy kis mustárral megkentem a husit, mert nekem a csülökhöz a mustár nagyon ízlik. Ami a lényeg, hogy köszönöm a receptet, és eldöntöttem, hogy a babalátogatóba érkező vendégeknek is el fogom készíteni! :)
Krak Anita 11 hónappal ezelőtt
Üdvözlet! Ma a recepted alapján készítem az ételt, nem a saját fejem után megyek :) Remélem a férjemet sikerül lenyűgözni vele :)
Pénzes Katalin 1 évvel ezelőtt
Szia! Én ott akadtam el, hogy 2 óra sütés után leveszem a fóliát, ráöntöm a tejfölös cuccot, de a csülköt kihagyom. Ezt hogy érted? És utána visszatolva hogyan locsoljam a saját levével, amikor a tejfölös zöldségek sülnek alatta? Bocsi az értetlenkedésért, nagyon amatőr vagyok, de tetszik a recepted.
Ékes Andrea 3 évvel ezelőtt
:)
János 3 évvel ezelőtt
Ja mellesleg mester szakács vagyok. :-)
János 3 évvel ezelőtt
Kedves Ekesandi! Most találtam rá a receptedre. El is készítettem izibe a család megelégedésére. Én sem először készítek csülköt. Ahány ház annyi szokás. A negatív kritikából is lehet tanulni ( Zsuzsamama53) főleg ha felteszi a saját változatát. Különben finom lett, gratulálok.
Ékes Andrea 3 évvel ezelőtt
:)
Štefan Varga 3 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen, nagyon finomra sikerült :) Szinte ugyanolyan lett mint a képeken, a vendégeim is nagyon dícsérték:)
Štefan Varga 3 évvel ezelőtt
hát nekifogok...aztán majd megírom hogy sikerult:)
paksi kalmanné 3 évvel ezelőtt
köszönöm szépen!ma csinálom.

Hasonló Receptek

Magazin