Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis sajtos karaj rukkolás krumplipürével

Hozzávalók

  • A tepsis húshoz:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 10 dkg főtt-füstölt csemegekaraj
  • 20 dkg edami sajt lereszelve
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 dkg vaj
  • A krumplipüréhez:
  • 75 dkg gyorsan fővő burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 1 marék rukkola

Elkészítés

    1. A húst kiklopfoljuk, besózzuk és egy fél órárt állni hagyjuk.
    2. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd belehelyezzük a karajszeletket. Mindegyik szelet húsra teszünk egy-egy kis darab vajat, erre egy-egy szelet csemegekarajt, majd az egészet vastagon beborítjuk tejföllel, és megszórjuk a lereszelt sajttal. 175 fokon 45 percig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.
    3. A krumplipüréhez a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, majd a langyos tejjel, a vajjal és a parmezánnal kikeverjük, éshozzáadjuk a megmosott, felaprított rukkolát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Tepsis sajtos karaj rukkolás krumplipürével recept?


Magazin