Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis rizses hús spenóttal és krumplipürével

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg friss spenót
  • 1 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 30 dkg vegyes darált hús
  • bors
  • 20 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • vaj
  • 60 dkg burgonya
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 dl tej
  • szerecsendió

Elkészítés

    1. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd félretesszük. A megtisztított, leszárazott spenótot forró vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és átpasszírozzuk.
    2. Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, azután összeforgatjuk a rizzsel és a spenóttal.
    3. A tejfölt simára keverjük a tojással és a megtisztított, lereszelt fokhagymával.
    4. Összekeverjük a rizses keverékkel, és egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. 
    5. Közben a meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük.
    6. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, egy kevés sót, a frissen reszelt szerecsendiót, és krémesre keverjük.
    7. A krumplipürét a rizses húsra simítjuk, villával hullámokat húzunk a tetejére, és tovább sütjük addig, amíg a burgonyapüré megkeményedik, és kissé megpirul.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin