Elkészítés: Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét (vagy csirkecombokat, csirkeszárnyat, attól függ, hogy ki mit szeret). Erre ráöntjuk a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), legutoljára a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 órát sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre