Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis rizses csirke

MME MME
4/5
120 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a megmosott rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkét (vagy csirkecombokat, csirkeszárnyat, attól függ, hogy ki mit szeret). Erre ráöntjuk a 1,5 liter vizet, majd a húsra öntjük az olajat (vagy rámorzsoljuk a vajat), legutoljára a húst megszórjuk fűszerrel, egy kis ételízesítővel. A tepsit beborítjuk alufóliával, jó szorosan lezárjuk. 1,5 órát sütjük 250 fokon, majd levesszük az alufóliát, és hagyjuk egy kicsit megpirulni (kb. 10 perc 200 fokon). Nem kell külön tálalni, mert nagyon mutatós a tepsiben.

Megjegyzés

Ezt az ételt egy hattagú családnak készítem. Családom nagyon szereti, mert finom. Ěn pedig azért, mert egyszerű az elkészítése. Jó étvágyat. - MME

Ezek is érdekelhetnek