Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis részeges csirke

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

Befűszerezzük az egész csirkét sóval, borssal, rozmaringgal és majoránnával. Összeötözzük a lábait, és 1 órán át pihentetjük. Közben a héjában megfőzzünk a burgonyát, majd meghámozzuk, és  vastagabb szeletekre vágjuk. Megpároljunk a brokkolit és a szárzellert, majd puhára főzzünk a babot is.

2.

A csirkét tepsibe tesszük, meglocsoljuk 10 dkg olvasztott libazsírral, és 200 fokos sütőbe rakjuk, 10 percre. Ezután 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet. Egy keveset a csirkére locsolunk a fehérborból, majd mellétesszük a burgonyát, a kettévágott fokhagymával és a nagyobb darabokra vágott hagymával együtt.

3.

Letakarjuk a csirkét alufóliával, és kb. 1 órán át sütjük. Közben folyamatosan pótoljuk az elpárolgott bort. 45 perc után levesszük róla a fóliát, és mellétesszük a felkarikázott magyaros kolbászt, a paradicsomot és kicsumázott kápiapaprikát. Az utolsó 10 percre tegyük a tepsibe a felszeletelt cukkinit a brokkolival, a zellerrel és a babbal együtt. Salátával és friss kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

 Fotó: Tucsek Tünde - MME
A csirkét úgy kötözd, hogy a combját feltolod a mellére, mivel ez sokkal hamarabb megpuhul, mint a többi része, de így nem tud kiszáradni. Ha nem találod elég ropogósnak a csirkét, akkor grillfokozaton, maximális hőmérsékleten megpiríthatod a sütés végén.

Ezek is érdekelhetnek

Friss