Tepsis rántott hús, gyömbéres mártogatóssal

Hozzávalók

  • Tepsis rántott húshoz:
  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • liszt
  • Gyömbéres mártogatóshoz:
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • 1 fej vörös hagyma (kicsi)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • őrölt gyömbér

Elkészítés

    1.

    Vágjuk fel hosszú csíkokra a csirkemellfilét, majd a szokásos módon panírozzuk. Egy tepsibe öntsünk annyi olajat, hogy az alján egy vékony réteget képezzen. Figyeljünk, mert a túl sok olajtól elázik a panír, a kevéstől pedig megég! 

    2.

    Sorakoztassuk bele a húsokat, majd előmelegített sütőbe tegyük úgy 30 percig. Ezután fordítsuk meg és még 15-20 percig süssük.

    3.

    Amíg a húsok sülnek, elkészíthetjük a mártogatóst. Én most egy gyömbéreset készítettem, de készíthetünk sajtosat is például, ez csak az ízlésünktől függ. Öntsünk 2 evőkanálnyi olívaolajat a lábas aljába és ezen dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Sózzuk meg, hogy kihangsúlyozzuk a hagyma ízét.

    4.

    Tegyük bele a paradicsompürét, majd a mézet és ízesítsük a fűszerekkel. Ne ijedjünk meg, sokat kell használni, hogy a méz édességét lecsitítsuk. A gyömbér mellett, vagy éppen helyette nyugodtan kipróbálhatunk más fűszereket is, hogy minden alkalommal más és más ízekkel lepjük meg a családot. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is

    5.

    Turmixoljuk össze az egészet, hogy igazi mártogatós állagot kapjon a szósz.

Megjegyzés

Tálaljuk nyers zöldségekkel, sárgarépával, spárgával, uborkával.

Kulcsár Tímea Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin