Keress receptre vagy hozzávalóra

Tepsis rakott krumpli lilakáposztával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 2 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4 fej csiperkegomba
  • 2 dl tejföl
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • A párolt káposztához:
  • 1 kicsi fej lilakáposzta fele
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 1 teáskanál köménymag
  • őrölt feketebors
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.

    A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom s felszeletelem. A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem, rápakolom a tojás-, a gomba- és a kolbászszeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt. Berakom a sütőbe, s 180 C fokon megsütöm.

    Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát és a cukrot, karamellizálom. Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.

    Tálaláskor a rakott krumplit a párolt lilakáposztával kínálom.

Megjegyzés

Egy kicsit rendhagyó rakott krumpli.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin