Tepsis Raffaello VI.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 25-30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 28 szem mogyoró

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként hozzáadjuk a cukrot. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, és óvatosan a habba forgatjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe vizes késsel vagy vizes habkártyával belesimítjuk. Közepesnél kicsit kisebb lángon körülbelül 20 percig sütjük.

    A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral, a liszttel, a cukor felével és 1 dl tejjel simára keverjük, majd a többi tej hozzáadásával sűrűre főzzük.

    A margarint először magában, majd a maradék cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk a cukros margarinba, majd a hideg tésztára kenjük.

    Kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval díszítjük úgy, hogy a mogyorószemek a süteményszeletek közepébe kerüljenek. Végül a hűtőben dermedni hagyjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin