Tepsis pizza

default user icon
8 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2,5 dl víz
  • A feltéthez:
  • 1 pohár tejföl
  • szerecsendió
  • pirított szalonna
  • pirított hagyma
  • kolbász (karikára vágva)
  • főtt tojás (szeletelve)
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverem a porélesztővel és a sóval. Hozzáadom az étolajat és a vizet. Jól eldolgozom a hozzávalókat, majd 1/2 órát pihentetem. Ezután kizsírozott tepsibe simítom, és ráteszem a feltétet.
    Megkenem a tejföllel, meghintem kevés szerecsendióval. Ráhalmozom a pirított szalonnát és hagymát, a kolbászkarikákat és a szeletelt keménytojásokat. Tetejét reszelt sajttal megszórom. Kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzés

Nagyon kiadós étel. Akár vacsorára, akár bármilyen leves után ebédre kitűnő. Természetesen az alaptésztát bármilyen más feltéttel is készíthetjük, mint általában a pizzákat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tamáskovits Tünde 4 évvel ezelőtt
megsütöttem :-) kicsit változtattam a dolgokon... a tejfölbe én az őrölt szerecsendión kívül tettem zúzott fokhagymát is 4-5 gerezdet...a hagymát nem pirítottam, szeletelt nyers lilahagymát használtam és nem főtt tojást raktam rá karikázva, hanem a legvégén a sajt pirulása után 6 nyers tojást ütöttem a tetejére így gyönyörű tükör tojások lettek a díszek... Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet!
Farkas Tímea 6 évvel ezelőtt
finom
Sweet Honey 11 évvel ezelőtt
Nalunk a poreleszto nem szeretes kerdese, ugyanis frisset nem lehet kapni ahol en elek, eleinte nekem sem sikerult sok minden, de ha ugy futtatod fel ahogy Erzsi42 irta, akkor elrontani nemigazan lehet. Egyebkent tetszik ez a tejfolos alapszosz, neha kell a valtozatossag...
Bombicz Judit 11 évvel ezelőtt
Sziasztok! Az az igazság, nekem sem mindig jön össze a porélesztő, de ebben a receptben eddig sikerült. De végül is az a lényeg, hogy legyen benne valamilyen. Remélem ízleni fog.
erzsi42 11 évvel ezelőtt
Öregpetinek üzenem,hogy ne féljen a porélesztőtől ! Amíg úgy csináltam,ahogy írva volt,nekem sem sikerült. Én újabban úgy bánok vele,mint a frissel.Vagyis langyos cukrozott tejben felfuttatom / mindig dobok bele legalább 1 kockacukrot / és kovászt készítek vele. Szárított élesztőt mindig tartok otthon,nem a gyorsaság miatt / ami szerintem téves elképzelés a porélesztőről / hanem a tartósság miatt.Egyébként ha így használod az élesztőt,ahogy én, akkor nem is kell 1 csomag,hanem csak 1/2 !
love cat 11 évvel ezelőtt
Ez lesz a holnapi vacsink, remélem megeszi a fiam :-)
Győri Péter 11 évvel ezelőtt
Bocsi. ; )
Győri Péter 11 évvel ezelőtt
A porélesztőt nem szeretem, többször is kellemetlen tapasztalatom volt használatakor,ezért csak friss élesztőből sütök.

Hasonló Receptek

Magazin