Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis pecsenyecomb Ramóna-módra

MME MME
3 3.8/5
90 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A combokat megmossuk, és besózva kicsit félretesszük, amíg elkészítjük a pácot. Kőmozsárban - ha van - olívaolajat, 3 gerezd tört fokhagymát, csipet sót, borsot, 1 teáskanál chili keveréket , 1teáskanál szárított metélőhagymát, 1 teáskanál hagymakrémet, pirosaranyat és mustárt jól összedolgozzuk, végül 1 egész leforrázott és megtisztított paradicsomot is beledolgozunk ebbe a pácba. A combokat bőven bekenjük, és vékony bacon-szeletekbe csomagoljuk. Rakjuk a bepácolt combokat a hűtőbe, és egy órán át hagyjuk érni az ízeket. Addig csöpögtessük le a kiengedett zöldségkeveréket, karikázzuk fel a vöröshagymát, a megtisztitott burgonyát. Széles tepsibe zsiradékot rakunk, pici vizet öntünk hozzá. A tepsit kibéleljük a felkarikázott burgonyával, hagymával, ráfektetjük a bepácolt combokat. A zöldségkeveréket egyenletessen szórjuk szét a tepsiben és a combokon, végül egész fokhagymákkal gazdagíthatjuk. Sütőben süssük szép ropogósra.

Megjegyzés

Aki akar, sajtot is reszelhet a tetejére. Nagyon ízletes. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss