Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis paradicsomos tészta

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db közepes méretű sárgarépa
  • 1 db fejes káposzta (annyi, mint a répa)
  • 40 dkg sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál oregano
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • néhány szem koktélparadicsom
  • friss bazsalikom
  • bors
  • olíva olaj

Elkészítés

    1. A spagettit a csomagoláson található útmutató szerint megfőzzük forró, sós vízben. Amikor kész, leszűrjük. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. 
    2. A hagymát felaprítjuk, 1/6-át elkülönítjük (ez majd később kelleni fog), a többit pedig kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és felengedjük 1 dl vízzel. Amikor felmelegedett, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk, és az egészet összeforraljuk. 
    3. A maradék hagymánkat kevés olajon megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben vagy wokban a durvára reszelt sárgarépával és káposztával együtt. Rászedjük a tésztát, és összepirítjuk a zöldségekkel.
    4. Ezután a tésztát a szósszal együtt tepsibe szedjük, jól összekeverjük, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük. Friss bazsalikommal tálaljuk. 

Megjegyzés

Lehet, hogy elsőre túl bonyolultnak tűnik, de megéri elkészíteni!
Kevés sajttal is megszórhatjuk, mielőtt a sütőbe toljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin