Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis libacomb burgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db kicsi pecsenye libacomb
  • 4 húsos zöld paprika
  • 1 csípős paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál törött fekete bors
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A fűszerpaprikát, a sót, a lisztet és a borsot összekeverjük, majd a burgonyára szórjuk. Jól összerázzuk, hogy a fűszerkeverék mindenütt érje.

    Ezt a lisztes, fűszeres burgonyát egy nagy tepsibe vagy tűzálló tábla terítjük, rákarikázzuk a megtisztított vöröshagymát, megsózzuk, majd beborítjuk a paprikaszeletekkel. Ezután sorban, egymás mellé ráfektetjük az előzőleg megsózott, megborsozott libacombokat. A combok tetejére karikázzuk a héjától megfosztott paradicsomokat, rászórjuk a zúzott fokhagymát, majd aláöntünk 2 dl vizet.

    A tepsit alufóliával szorosan lezárjuk, és
    előmelegített, forró sütőben, nem túl erős lángon 1,5 órán keresztül sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a paradicsomot félretoljuk, a combokat a bőrös felükkel felfelé fordítjuk, és pirosra, ropogósra sütjük.

    Sok salátát kínálunk mellé.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin