Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis libacomb burgonyával

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A fűszerpaprikát, a sót, a lisztet és a borsot összekeverjük, majd a burgonyára szórjuk. Jól összerázzuk, hogy a fűszerkeverék mindenütt érje.

Ezt a lisztes, fűszeres burgonyát egy nagy tepsibe vagy tűzálló tábla terítjük, rákarikázzuk a megtisztított vöröshagymát, megsózzuk, majd beborítjuk a paprikaszeletekkel. Ezután sorban, egymás mellé ráfektetjük az előzőleg megsózott, megborsozott libacombokat. A combok tetejére karikázzuk a héjától megfosztott paradicsomokat, rászórjuk a zúzott fokhagymát, majd aláöntünk 2 dl vizet.

A tepsit alufóliával szorosan lezárjuk, és
előmelegített, forró sütőben, nem túl erős lángon 1,5 órán keresztül sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a paradicsomot félretoljuk, a combokat a bőrös felükkel felfelé fordítjuk, és pirosra, ropogósra sütjük.

Sok salátát kínálunk mellé.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss