Elkészítés: A krumplit nyersen meghámozom, megmosom, kisebb kockákra vágom. Egy nagyobb tálban finoman megszórom sóval, kis fehérborssal, összeforgatom. A vöröshagymát igen apró kockákra vágom, 1 teáskanál sóval megszórom, bele a finomra vágott fokhagymát, összekeverem, és 10 percig állni hagyom. Ezután a krumplival összekeverem és leöntöm a vízzel elkevert paradicsompürével. Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben szétterítem, és forró sütőben (gázsütő 6. fokozat) fél óra alatt megsütöm. Sütés közben néhányszor egy lapáttal megforgatom, így előbb párolódik a gőzben, aztán egyenletesen pirul minden oldalon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre