Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis krumpli húsgolyókkal

Hozzávalók

  • A húsgolyóhoz:
  • 30 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • 2 db tojás
  • 2 tk zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek étolaj
  • A tepsis krumplihoz:
  • 1 kg krumpli
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • 10 db koktél paradicsom
  • 1 mk kakukkfű
  • petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 mk pirospaprika

Elkészítés

    1. A darált húst összekeverjük az áttört fokhagymával, az apróra vágott vöröshagymával, a tojással és a zsemlemorzsával. Meghintjük sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel, majd hozzáadunk egy kevés olajat. Alaposan összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.
    2. Megpucoljuk a krumplit, és a reszelő durva fokozatán lereszeljük, jól megmossuk, és lecsepegtetjük és megsózzuk.
    3. Egy kis tepsit kikenünk étolajjal, és meghintjük zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a kinyomkodott krumplit, és közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsom okat, a kakukkfüvet és a felaprított petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, és meghintjük a reszelt sajt felével.
    4. Lefóliázva 220 fokos sütőbe tesszük, és 35 percig alsó-felső sütésen sütjük. Ezután levesszük a fóliát. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és a fűszerpaprikával, majd ráhintjük. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe addig, ameddig a sajt ráolvad, és szép színt kap. 

      Tepsiben sült ebédek, vacsorák >>> 

      A legfinomabb rakott krumplik >>> 

      A legjobb egytálételek, rakottasok >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, gyors étel a hét bármely napjára. Jó étvágyat kívánok hozzá!

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin