Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis krumpli húsgolyókkal

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük az áttört fokhagymával, az apróra vágott vöröshagymával, a tojással és a zsemlemorzsával.
  2. Meghintjük sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel, majd hozzáadunk egy kevés olajat.
  3. Alaposan összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.
  4. Megpucoljuk a krumplit, és a reszelő durva fokozatán lereszeljük, jól megmossuk, és lecsepegtetjük és megsózzuk.
  5. Egy kis tepsit kikenünk étolajjal és meghintjük zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a kinyomkodott krumplit, és közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és a felaprított petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, és meghintjük a reszelt sajt felével.
  6. Lefóliázva 220 fokos sütőbe tesszük, és 35 percig alsó-felső sütésen sütjük. Ezután levesszük a fóliát.
  7. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és a fűszerpaprikával, majd ráhintjük. 8-10 percre visszatoljuk a sütőbe addig, ameddig a sajt ráolvad, és szép színt kap. 

Megjegyzés

Nagyon finom, gyors étel a hét bármely napjára. Jó étvágyat kívánok hozzá! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss