Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis köles aszalt gyümölcsökkel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 l házi tej
  • 40 dkg köles
  • 1 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 6 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 6–8 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, aszalt sárgabarack)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Az aszalt gyümölcsöket – a mazsola kivételével – apróbb darabokra vágjuk. A tejet és a vizet egy kisméretű teflontepsibe öntjük, hozzáadjuk a megmosott kölest, a mézet, a vaníliás cukrot, a sót és az aszalt gyümölcsöket, majd az egészet jól összekeverjük. Legvégül a felkockázott vajat rakjuk bele.
    2. Ezután betesszük a sütőbe, majd 25 perc után elzárjuk, de a süteményt még a sütőben hagyjuk 5–10 percig, hogy a köles teljesen megpuhuljon a tejtől. (Sütés közben ajánlatos egyszer-kétszer megkeverni a kölest a tepsiben, hogy egyenletesebben puhuljanak meg a kölesszemek. Ennek a süteménynek nem árt, ha kinyitjuk rá a sütő ajtaját.)
    3. Melegen, kockákra vágva tálaljuk. Házi lekvárt kínálhatunk mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin