Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis édesburgonya karottával

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 50 dkg karotta vagy sárgarépa
  • 10 dkg vaj vagy egyéb zsiradék
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk és vékony (3-4 mm vastagságú) szeletekre vágjuk. Ha rusztikusabb hatást szeretnék, akkor a karottát negyedeljük (sárgarépa esetén kisujjnyi darabokat vágunk), az édesburgonyát nagyobb darabokra kockázzuk.
    2. Egy tepsi alját vastagon kivajazzuk, a zöldségeket ráterítjük, sózzuk és frissen őrölt feketeborssal kissé megszórjuk. Alufóliával letakarva 150-170°C-os sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 5 percig pirítjuk. 

    VÖRÖSBOROS-ALMÁS CSIRKEMELL SÜTŐBEN >>> 

    MÉG TÖBB SZUPER KÖRET RECEPT >>> 

    A LEGJOBB RECEPTEK ÉDESBURGONYÁVAL >>> 

Megjegyzés

Egyszerű, de nagyszerű köret, ideális gyümölcsös-húsos ételekhez, szárnyasokhoz.

tajmi85
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin