Elkészítés: A gombák szárát kitöröm (én a fagyasztóba máskorra elteszem). A hagymát kis kockára vágva megdinsztelem az olajon a szintén összekockázott sonkával. Óvatosan sózom, mert a sonka lehet, hogy sós. Borsozom, és a kb. fél csokor aprított petrezselyemzöldet is hozzákeverem. A tűzről levéve a reszelt sajt felét is beleforgatom. Ezt a maszát a gombafejekbe töltöm, és befedem egy kolbászkarikával. A tetejükre reszelt sajt kerül. A sütőben addig sütöm, amíg a sajt rápirul. Ez nem sok időt vesz igénybe, a gomba is hamar átsül, láthatóan levet eresztve, miközben a kolbász a gomba belsejébe csorgatja illatos, piros szaftját. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre