Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis gomba magyarosan

MME MME
2 5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombák szárát kitöröm (én a fagyasztóba máskorra elteszem). A hagymát kis kockára vágva megdinsztelem az olajon a szintén összekockázott sonkával. Óvatosan sózom, mert a sonka lehet, hogy sós. Borsozom, és a kb. fél csokor aprított petrezselyemzöldet is hozzákeverem. A tűzről levéve a reszelt sajt felét is beleforgatom. Ezt a maszát a gombafejekbe töltöm, és befedem egy kolbászkarikával. A tetejükre reszelt sajt kerül. A sütőben addig sütöm, amíg a sajt rápirul. Ez nem sok időt vesz igénybe, a gomba is hamar átsül, láthatóan levet eresztve, miközben a kolbász a gomba belsejébe csorgatja illatos, piros szaftját. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss