Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis fasírt petrezselymes almakockákkal

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott, cikkekre vágott burgonyát sós vízben 20 percig főzzük.
  2. A darált húst alaposan összedolgozzuk a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlével, a meghámozott, finomra vágott hagymával, a tojással és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel a masszából 8 db pogácsát formázunk, és elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
  3. A burgonyát leszűrjük, visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a vajat. Lefedjük le, megrázogatjuk, majd eloszlatjuk a húspogácsák mellett, és a 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
  4. Simára keverjük a krémsajtot a tejföllel, ízlés szerint sóval és borssal. A finomra vágott petrezselymet összeforgatjuk az almaecettel, az olívaolajjal és a kimagozott, felkockázott almával.
  5. A tejfölös sajtkrémet a megsült fasírtokra simítjuk, majd a burgonyával és a petrezselymes almával kínáljuk.

Megjegyzés

Styling: Herceg Éva, fotó: Tyukodi László, a recept a Fanny konyha magazinban jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss