Elkészítés: 1 dl langyos tejhez 2 evőkanál cukrot adva a 2 dkg élesztőt felfuttatjuk meleg helyen. A megkelt élesztős tejhez adjuk az összes többi hozzávalót, legvégére hagyjuk a 2 db lereszelt almát, és rugalmas tésztát gyúrunk.
Langyos helyen 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Ha ragadósnak tűnik, nyújtáskor még adhatunk hozzá egy kis lisztet.
Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a tésztából, és feltekerjük őket csigaformára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még nőni fognak. Tetejüket óvatosan ecsettel megkenjük olajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon (hőlégkeveréssel) aranybarnára megsütjük.
Miután elkészültek, tányéron ízlés szerint porcukorral szórva, vaníliasodóval, híg pudinggal vagy lekvárral tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre